Optisch raadsel: slechts 9% van de mensen weet welke en hoeveel dieren er op de foto staan

Janine image
door Janine

14 Maart 2024

Optisch raadsel: slechts 9% van de mensen weet welke en hoeveel dieren er op de foto staan
Advertisement

Hier zijn we weer met een nieuw optisch raadsel dat wacht om ontdekt te worden: als je dit type spel kent, weet je dat uitstekend zicht een essentiële vaardigheid is om het doel te bereiken, maar het is niet de enige. In deze gevallen kunnen de geest van observatie en een hoog niveau van aandacht het verschil maken: heb jij deze kwaliteiten? Om daar achter te komen, hoef je alleen maar de uitdaging van vandaag aan te gaan en je onbetwiste vaardigheden in de praktijk te brengen. Als je regelmatig visuele tests doet, weet je al hoe je het juiste antwoord moet raden: oefenen is de belangrijkste bondgenoot waarop je kunt vertrouwen! Ok, het is tijd om jezelf te testen: zullen we beginnen?

Advertisement

Visuele puzzels: observatie en aandacht voor detail

Visuele puzzels: observatie en aandacht voor detail

Freepik

Aandacht voor details is in een steeds hectischer wereld niet zo vanzelfsprekend: we worden omringd door voortdurende en overbodige prikkels die ons waarnemingsvermogen verspreiden en ons ergens anders naartoe slepen. Daarom zijn visuele tests nuttige hulpmiddelen: ze kunnen niet alleen leuk en aangenaam zijn, maar ze zijn ook een middel om cognitieve vaardigheden te trainen die we misschien over het hoofd zien in ons steeds ongrijpbaarder dagelijks leven. 

Elke dag een paar seconden aan deze puzzels besteden is daarom een geweldige manier om die delen van onze hersenen te trainen die we actief willen houden, zonder dat we het beseffen! Bovendien kun je ervoor kiezen om jezelf uit te dagen of de strijd aan te gaan met andere gebruikers: wie van jullie heeft het scherpste zicht en de slimste geest? Maar vooral, wie is er sneller in het vinden van het juiste antwoord?

Advertisement

Optisch raadsel met dieren: hoeveel zie je er en welke zijn het?

Optisch raadsel met dieren: hoeveel zie je er en welke zijn het?

Curioctopus

Dit is het visuele raadsel: op de foto, tegen een gele achtergrond, staat een zwarte figuur die ogenschijnlijk geen duidelijke vorm heeft. Dit komt omdat “de schaduw” in werkelijkheid meerdere dieren omsluit, maar welke? En nog belangrijker, hoeveel? 

Dit zijn de twee vragen die je moet proberen te beantwoorden, maar let op: de tijd is beperkt! Je hebt maar tien seconden om het mysterie op te lossen en de oplossing te raden. De uitdaging is echt moeilijk en slechts 9% van de gebruikers is het gelukt: een heel klein percentage, waar jij deel van kunt uitmaken door je te concentreren zonder afgeleid te worden. Kijk goed naar de omtrekken, silhouetten en zichtbare delen van elk dier en vul de figuren aan met je vindingrijkheid en fantasie.

Als je denkt dat je de antwoorden hebt gevonden, kun je naar beneden scrollen om erachter te komen of je het echt goed hebt geraden: laat je niet ontmoedigen door de tijdslimiet, blijf proberen zo lang als je wilt!

Oplossing van de optische puzzel: dit zijn ​​de dieren in de afbeelding

Oplossing van de optische puzzel: dit zijn ​​de dieren in de afbeelding

Curioctopus

Als je tot hier bent gekomen, heb je waarschijnlijk de optische test uitgeprobeerd en wil je de oplossing weten: het is tijd om erachter te komen! Zoals je nu gemakkelijk kunt zien, zijn er zeven dieren verborgen in de afbeelding: een olifant, een neushoorn, een kraai, een konijn, een slang, een kat en een haan. 

De uitdaging was zeker niet gemakkelijk, gezien de korte beschikbare tijd en het aantal verborgen dieren: hoeveel heb je er gevonden en hoeveel heb je er met succes geïdentificeerd? Als het je binnen tien seconden gelukt is, heb je echt een briljante geest en een buitengewoon visueel vermogen. Zo niet, maak je geen zorgen: de volgende puzzel wacht op je! Heb je genoten van dit visuele raadsel?

Advertisement