Deze parkeerplaats is de grootste van China: een echt labyrint van auto's waaruit het onmogelijk lijkt om eruit te komen

Janine image
door Janine

22 Mei 2024

Advertisement

Deze enorme parkeergarage bevindt zich in China en als je er alleen al naar kijkt, voel je je verloren. Een echt oosters labyrint met eindeloos veel auto's: hoe kom je hier uit?

Advertisement

De grootste parkeerplaats van China bevindt zich in Chongqing

We zijn in Chongqing, een grote gemeente in het zuidwesten van China die aan de samenvloeiing van de rivieren Jialing en Yangtze ligt. Deze stad is de thuisbasis van de Grote Hal van het Volk, een beroemd koepelcomplex boven het Volksplein, waar zich ook het Drieklovenmuseum met oude kunstwerken bevindt.

Tussen de verschillende artistieke en culturele attracties van deze Chinese gemeente valt echter nog iets op dat hier niets mee te maken heeft, maar dat de aandacht van sociale media heeft getrokken: we hebben het over de grootste parkeerplaats in China en misschien wel ter wereld. In een fragment dat op Instagram wordt gedeeld door het account Hashem.Mo, uit Shanghai, wordt de enorme parkeerplaats getoond die eruitziet als een echt labyrint, met zoveel auto's dat het bijna onmogelijk is ze allemaal te tellen.

Advertisement

De parkeerplaats in Chongqing, in China, staat bijna helemaal vol

shanghai.dre/Instagram

Hashem.Mo plaatste de video en schreef: "De grootste parkeerplaats in China." Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat er nog een andere parkeerplaats op onze planeet is die dit qua grootte kan overtreffen, hoewel sommigen beweren dat er een nog grotere is in Canada. Het beeldmateriaal legt het gebied van bovenaf vast en laat eindeloze rijen auto's zien die naast elkaar staan, en zelfs als je de camera beweegt, is het onmogelijk om ze allemaal in beeld te krijgen.

Tussen de rijstroken zijn rijdende auto's te zien, waarschijnlijk op zoek naar een uitrit of een vrije plek om te parkeren: de parkeerplaats is niet alleen erg groot, maar lijkt ook bijna helemaal vol te staan. Veel mensen klagen over het gebrek aan parkeergelegenheid in hun stad, maar de inwoners van Chongqing kunnen dat zeker niet. Hoewel de beschikbaarheid van parkeerplaatsen het misschien sneller en gemakkelijker maakt om de auto te parkeren zonder al te veel tijd te verspillen - maar te oordelen naar het aantal geparkeerde voertuigen is dat misschien niet altijd het geval - rijst er toch één vraag, en dat is de vraag die gebruikers zich ook hebben gesteld, sprakeloos door het filmpje.

Hoe vind je je auto op de grootste parkeerplaats van China terug?

"Stel je voor dat je je kaartje en parkeernummer kwijt bent”, schreef iemand. Precies: hoe groot is de kans dat je je auto niet kunt vinden op zo'n grote parkeerplaats, omdat je bent vergeten waar hij precies staat? Ongetwijfeld heel groot, maar dit is niet het enige “nadeel” dat gebruikers hebben opgemerkt. "Na het parkeren heb je een auto nodig om naar je bestemming te gaan" was het volgende commentaar: en inderdaad, de uitgestrektheid van het gebied is zodanig dat sommige auto's heel, heel ver van de bestemming staan waar bestuurders vervolgens naartoe moeten lopen.

Sommigen merken ironisch op dat je “2,3 liter brandstof verbruikt zodra je hier weggaat”, terwijl anderen China het beste land ter wereld vinden. Uiteindelijk is bijna iedereen het erover eens dat het een hele prestatie is om je weg te vinden in deze eindeloze uitgestrektheid van niet zo verschillend gekleurde auto's: “Als je een gele auto hebt, heb je geluk”, afgezien van het feit dat het parkeerterrein zo groot is dat "je een taxi moet nemen om bij je auto te komen".

Zoals alles heeft het dus voor- en nadelen. Welke “trucs” zullen de inwoners van Chongqing gebruiken om effectief gebruik te maken van China's grootste parkeerplaats?

Advertisement