Deze fascinerende video van 60 seconden laat ons de eerste 21 dagen van het leven van een honingbij zien - Curioctopus.nl
x
Deze fascinerende video van 60 seconden…
10 vrouwen die de geschiedenis hebben veranderd met hun strijd en inzet Een kat sluipt een dierentuin binnen om een vriend te begroeten... en wordt daarbij gadegeslagen door de verbijsterde bezoekers!

Deze fascinerende video van 60 seconden laat ons de eerste 21 dagen van het leven van een honingbij zien

07 Maart 2016 • Door Sarah Nichele
7.574
Advertisement

Als een professionele fotograaf en een in insecten gespecialiseerde bioloog elkaar ontmoeten, kan dit bijna niet anders dan leiden tot spectaculaire beelden.

En dat is precies wat er gebeurde toen Anand Varma de entomologen van de Universiteit van Californië ontmoette, waarna werd besloten om de geboorte en de groei van een honingbij, van larve tot volwassen insect, uiterst gedetailleerd in beeld te brengen.

Het project, waarvoor de fotograaf zijn eigen korf bouwde en persoonlijk elke fase van de ontwikkeling van de larve tot een volwassen honingbij filmde, nam 6 maanden in beslag, werd getoond op National Geographic en is een ware hype onder liefhebbers en geleerden van over de hele wereld.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt