Een heerlijk geurend bad zonder het gebruik van chemische spullen? Hier is een geweldige doe-het-zelf oplossing - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een heerlijk geurend bad zonder het…
In Uruguay is een brug in cirkelvorm gebouwd: de reden is fascinerend Voor haar allerlaatste verjaardag, besloten haar ouders om haar het feest van haar dromen te geven

Een heerlijk geurend bad zonder het gebruik van chemische spullen? Hier is een geweldige doe-het-zelf oplossing

Door Romy Mortier
2.712
Advertisement

De badkamer is de plaats in huis, welke iets meer aandacht nodig heeft qua schoonmaak. Het hoge percentage vocht in de lucht maakt dit een uitstekende omgeving voor de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën. Zelfs de geur van schimmel kan hardnekkig zijn vanwege vochtigheid. 

Vandaag willen we jullie een truc introduceren om u te helpen deze plek schoon en fris te houden, waardoor het een gastvrije omgeving blijft. En daarbij, het wasrecept dat wij u voorstellen bezit veel minder vervuilende chemicaliën dan u normaal gebruikt! 

Om te beginnen, hebben jullie de volgende ingrediënten nodig:

 

  • 60 ml citroensap
  • een halve eetlepel azijn   
  • eetlepel van waterstofperoxide 3 % (te vinden in de apotheek )   
  • 15-20 druppels aromaolie of essence 
  • 160 g soda

 

 

Eenmaal alle ingrediënten in huis, meng je ze door deze stappen te volgen ... 

 

Meng in een kom de soda en citroensap.

Advertisement

Voeg in een andere kom de waterstofperoxide en azijn toe. Vervolgens voeg je het sodamengsel samen bij het waterstofperoxidemengsel, en voeg hierbij ook de aromatische olie toe.

Met een (thee)lepel vorm je hier halve ballen van, en leg ze vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier: laat ze ongeveer 4 uur drogen. Als ze droog zijn, bewaar ze dan in een glazen pot.

Als het mengsel te compact is en het niet lukt de halve ballen te vormen, voeg dan een beetje water of azijn toe.  

Zet de pot dicht bij de badkamerdeur, en gooi af en toe een pil in het toilet. De tablet zal tegelijkertijd smelten en desinfecteren en laat een aangename geur in de badkamer achter.

 

U kunt ervoor kiezen om andere vormen te maken van de pillen door gebak en koekjes vormen te gebruiken! 

De schoonmaak producten die vandaag de dag worden verkocht, zijn zeer agressief voor het milieu. Vergeet niet dat je een even effectief product maakt, waardoor het huis veel minder vervuild raakt en welke veel zuiniger is.  

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt