Ze gaven hun leven voor de mens: hier zijn de top oorlogshelden van de geschiedenis - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze gaven hun leven voor de mens: hier…
De dochter vraagt ​​aan haar vader om nog 5 minuten langer in het park te mogen blijven: de reactie van de vader is waardevol voor iedere ouder Deze uil blijft de man die zijn leven gered heeft maar omhelzen

Ze gaven hun leven voor de mens: hier zijn de top oorlogshelden van de geschiedenis

Door Romy Mortier
11.372
Advertisement

Sinds de oudheid zijn dieren altijd al betrokken geweest in oorlogen, in weerwil van henzelf. In 2004 is in Londen in een van de straten grenzend aan Hyde Park een monument gemaakt  geïnspireerd door het boek Animals in War van Jilly Cooper. Dit monument is gemaakt om de dieren te herdenken die samenwerkten met de Britse troepen in de oorlogvoering. Op één van de herdenkingsmunt luidt de tekst: " Ze hadden geen keus  ". Vandaag presenteren we deze oorlogshelden van de geschiedenis. 

via: mnn.com

Lucca

Lucca, een prachtige Duitse herder van 12 jaar, was zes jaar een jager van bommen voor de Amerikaanse mariniers in de oorlogen tussen Irak en Afghanistan. Zijn missie was om bommen te ruiken. In 2012 verloor hij vanwege de explosie van een bom tijdens de Afghaanse huiszoeking een poot. Daarna hebben dierenartsen hem en zijn poten behandeld. Nu is hij gepensioneerd en woont in Californië bij zijn eigenaar, Sergeant Christopher Willingham en zijn familie. 

foto: corriere.it
Advertisement

Bob

Bob, een bastaard, was de eerste hond die de  Dickin medaille won, een medaille uitgereikt aan dieren voor hun heldendaden tijdens de oorlog in 1944. De kleine rakker was op reis met zijn eenheid in Noord-Afrika toen hij plosteling stopte en weigerde verder te bewegen. Deze actie was cruciaal omdat de vijand in de buurt was en de mannen van zijn eenheid dankzij Bob ongedeerd uit de situatie zijn gekomen. 

Diesel

JeSuisChien is de hashtag in welke het sociale netwerk Diesel herinnerde, de vrouwelijke Belgische herder van 7 jaar oud die haar leven gaf in de blitz van Saint- Denis in verband met de terroristische aanslagen in Parijs. De jonge hond is het appartement aan het begin van de aanval binnengegaan voor een reddingsactie en was de eerste die werd getroffen door de explosie veroorzaakt door zelfmoordterroristen. De agenten zeggen dat Diesel is teruggekomen om in de armen van haar baasje te sterven. 

G.I. Joe

foto: bbc.co.uk

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vloog de duif Joe 20 mijl in 20 ' , om een boodschap over te dragen die net op tijd kwam om  het leven van de inwoners van Calvi Vecchia te redden. Radio-uitzendingen waren sterk verstoord en de Italiaanse stad zou worden gebombardeerd als de moedige duif G.I. Joe de boodschap niet op tijd had afgeleverd. 

Advertisement

Simon

foto: bbc.co.uk

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende de ​​kat Simon in de Britse Royal Navy op HMS Amethys. Hij ontving de prijs de Dickin Medal na het overleven van een aantal oorlogswonden en voor het verhogen van het moreel van de bemanning en het doden van een kolonie muizen die het schip aanvielen". 

Khan

De Duitse herder Khan redde het leven van zijn baasje, een Amerikaanse legerofficier, van de verdrinkingsdood. 

Advertisement

Rip

Rip was een verdwaalde held, een bastaardhond die zich heeft gewijd aan het zoeken en redden van meer dan duizend mensen na de bombardementen op Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Regal, Olga e Upstart

foto: corriere.it

Regal, Olga en Upstart waren drie Britse politiepaarden welke de Dickin Medal hebben gekregen voor hun koele demonstratie tijdens de bombardementen op Londen door de Nazi luchtvaart. Terwijl het bommen regende, bleven de paarden kalm en rustig en hielpen om vele levens te redden. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt