In Een Stal Slapen. Dit En Meer Krijgen Ongestelde Nepalese Vrouwen Te Verduren - Curioctopus.nl
x
In Een Stal Slapen. Dit En Meer Krijgen…
De Ark Van Noach Wordt Nagemaakt Volgens De Afmetingen In De Bijbel. Het Resultaat is Episch Dit Oostenrijkse Dorp Herbergt Een Van De Engste Geheimen Ooit

In Een Stal Slapen. Dit En Meer Krijgen Ongestelde Nepalese Vrouwen Te Verduren

17 September 2016 • Door Skip
11.587
Advertisement

Elke cultuur kent zijn eigen gebruiken waarvan iemand die uit een andere cultuur komt, behoorlijk van slag kan raken als hij of zij er kennis van neemt. Voor een project ter gelegenheid van de World Menstrual Hygiene Day (28 mei) kreeg een groep Nepalese meisjes van WaterAid de gelegenheid alle dingen te fotograferen die hen verboden wordt om te doen wanneer ze ongesteld zijn. Het initiatief van WaterAid doet veel stof opwaaien. Het doel van het project is om het grote publiek bewust te maken van een een gebruik (Chhaupadi) die de waardigheid ondermijnt van vrouwen in dit gebied van de wereld.


Beelden: Water Aid


Enkele meisjes in het dorp Sindhuli, gelegen in Zuid-Centraal Nepal, hebben camera's gekregen van Water Aid om hun leven tijdens de menstruatiecyclus te fotograferen.

Manisha Karki heeft een foto gemaakt naar de rivier waar ze naartoe moet om de kleren te wassen die ze tijdens haar ongesteld zijn draagt. Ze wassen bij de bron van het dorp is verboden.

Zelfs samen eten met de rest van het gezin is niet mogelijk.

Advertisement

In de spiegel kijken ook niet...

...of koken.

In enkele landbouwgebieden in Oost-Nepal gaat het zelfs zover dat vrouwen de dagen wanneer ze ongesteld zijn in dierenstallen moeten doorbrengen.

Volgens UN Women heerst onder 95% van de bevolking in bovengenoemde gebieden de overtuiging dat vrouwen dan onzuiver en dus verboden zijn om aan te raken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt