Enkele regels die een vrouw in 1955 moest volgen om een goede vrouw te zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Enkele regels die een vrouw in 1955…
Dezelfde rashonden nu en 100 jaar geleden gefotografeerd: was het echt de moeite waard? In 1960 deed hij een paar zaadjes in een fles is: zie hier het resultaat na meer dan een halve eeuw

Enkele regels die een vrouw in 1955 moest volgen om een goede vrouw te zijn

176.463
Advertisement

De wereld is heel snel veranderd na het einde van de wereldoorlogen, en dan verwijzen we niet alleen naar het technologische aspect. De gewoonten, tradities, relaties met familie en in het bijzonder de vrijheid en de rechten van vrouwen zijn veranderd. 

Nog maar 60 jaar geleden jaar geleden in 1955, kwam er een krant uit genaamd Housekeeping Monthly welke het geschrift van " The Good Wife Guide" bevatte: een lijst van acties en gedragingen die je moest aannemen om een respectabele vrouw te kunnen zijn. 

We noemen ze hieronder... 

1. Bereid het diner voor vòòrdat de man thuiskomt van zijn werk: het is een manier om hem te laten begrijpen dat je hem miste tijdens zijn afwezigheid, en dat je hem voldoet in zijn behoeften.

2. Stop met de klusjes 15 minuten voor zijn terugkeer om je op te knappen: trek iets schoons aan, doe je make-up op en zet een strik in je haar.

Advertisement

3. Zorg ervoor dat het huis schoon is: controleer de kamer een laatste keer om te controleren of alles in orde is en dat er geen stof meer hangt.

foto: Pinterest

4. Zorg bij koud weer dat het huis warm is als je man terugkeert: je man zal het gevoel krijgen om weer in het paradijs te zijn na een dag werk. Het verzorgen van zijn comfort zal u immense persoonlijke voldoening geven.

5. Bereidt de kinderen voor, was hun handen en gezicht en doe hen schone kleren aan. Probeer ze te kalmeren als ze onrustig zijn. Demp apparaten of andere geluiden in het huis.

Advertisement

6. Toon blij te zijn hem te zien, ontvang hem met een oprechte glimlach en een warme omhelzing. Luister naar hem. Zijn dag kan een opluchting nodig hebben en het is uw plicht om daarin te voorzien.

foto: Pinterest

7. Je zult veel dingen hebben om hem te vertellen, maar zijn komst is niet het juiste moment om erover te praten. Wacht tot hij wil praten en onthoudt dat zijn argumenten belangrijker zijn dan de jouwe.

foto: Pinterest
Advertisement

8. Laat de avond zijn moment zijn. Doe niet moeilijk als hij laat thuis komt of uit eten gaat in plaats van tijd met jou door te brengen. Probeer te begrijpen dat binnen zijn leven vol stress momenten van ontspanning van cruciaal belang zijn.

foto: Pinterest

9. Jouw doel is om van het huis een plaats van vrede en rust te maken, waar je man zijn energie kan opladen. Val hem niet lastig met je klaagzangen en problemen.

Advertisement

10. Stel hem op zijn gemak. Laat hem zitten of liggen op de meest comfortabele stoel of bank. Bereid een warme of koude drank wanneer hij deze nodig denkt te hebben.

foto: Pinterest

11. Bied aan om zijn schoenen op te bergen bij zijn aankomst. Gebruik een aangename toon.

12. Stel geen vragen over zijn daden en vraag zijn oordeel niet. Vergeet niet dat hij de meester van het huis is en zijn macht kan uitoefenen.

foto: Pinterest

Als je dit handboek van de goede vrouw leest wat denk je dan: is er veel veranderd  ten aanzien van de status van vrouwen in huis?;) 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt