De Oudste Straatkunstenaar Ter Wereld Is 104 En Maakt Schitterende Kunst - Curioctopus.nl
x
De Oudste Straatkunstenaar Ter Wereld…
Je Leven Voor En Na De Komst Van Een Hond: Dit Zijn De Aandoenlijke Gevolgen Wanneer Je Een Hond In Huis Neemt Een Elektronische Neus Die Ziektes Opspoort Door De Adem Te Analyseren: Deze Pijnloze Test Zal Miljoenen Levens Redden

De Oudste Straatkunstenaar Ter Wereld Is 104 En Maakt Schitterende Kunst

25 Januari 2017 • Door Skip
3.698
Advertisement

De 104 jaar oude Schotse Grace Brett die woont in Selkirk, brengt haar dagen door met breien. Deze dame die de honderd al dik is gepasseerd is het gesprek van de dag in heel de wereld vanwege haar werk waarmee ze de stad verfraait. Niets geen graffiti die je niet kunt verwijderen, maar gewoon katoen en wol die bankjes en telefooncellen bedekken in de stad. Het idee ontstond toen de breiclub waar ze onderdeel van uitmaakt werd gevraagd om mee te doen aan het kunstfestival dat in drie steden zijn opwachting zou maken... 

Beelden: SWNS TV


Voor het Yes Arts Festival 2015 heeft de breiclub waar Grace onderdeel van is, besloten mee te doen door de steden Selkirk, Yarrow en Ettrick te versieren.

Advertisement

Mevrouw Grace gaat gewoon door ondanks haar leeftijd: op haar 104e heeft ze haar bijdrage geleverd waarbij ze kon bouwen op haar jarenlange ervaring met breien.

"Ik vond het fijn om mijn werk in de stad te zien en ik denk oprecht dat het de stad veel mooier heeft gemaakt."

Het werk van de 'guerillabreiers' is op ondenkbare plaatsen terechtgekomen zoals bomen, telefoonhokjes, fietsen en nog veel meer.

Tags: KunstStadEmotionele
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt