In plaats van straf krijgen ze meditatie: wat er allemaal veranderde - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In plaats van straf krijgen ze meditatie:…
Import van 300 generieke geneesmiddelen uit India opgeschort door gebrek aan documentatie Deze hond heeft 6 dagen zitten wachten buiten het ziekenhuis... en waarom dat is zo schattig

In plaats van straf krijgen ze meditatie: wat er allemaal veranderde

Door Skip Tromp de Haas
2.145
Advertisement

De basisschool "Robert Coleman" in Baltimore heeft de aanpak van slecht gedrag bij kinderen aangepakt. Waar eerst de bekende strafperiode gebruikelijk was waar je dan extra opgaven kreeg, strafregels of in de meer moeilijkere gevallen een gesprekje met de psycholoog in dienst van de school, kunnen leerlingen nu meedoen aan meditatielessen.

Twee jaar later na de invoering van nieuwe regel op school zijn de resultaten verrassend. Ouders en leerlingen zijn verrast door de positieve gevolgen van mediteren en de ontspanningsoefeningen voor kinderen.

Ontdek met ons samen deze bijzondere maatregel. We hopen dat ook andere scholen dt gaan oppakken.

via: hlfinc.org

Kinderen straffen voor dingen die ze fout hebben gedaan wordt gezien als de beste maatregel om hen te laten beseffen dat ze een fout hebben gemaakt.

De leraren op de basisschool in Baltimore hebben alternatieve maatregelen bedacht voor extra huiswerk en onverwachte overhoringen.

Advertisement

Sinds twee jaar komen leerlingen die zich niet goed gedragen samen bij elkaar in een ruimte waar geen onderscheid wordt gemaakt in leeftijd. Er is niet eens een leraar die instructies geeft.

Er is alleen een meditatie- en ontspanningsexpert aanwezig. Geen schoolbank, geen schrift: eventjes vergeet je dat je op school bent.

De expert helpt onrust te verminderen en leert je manieren om te kunnen concentreren.

Leraren zagen hoe klassiek straffen kinderen niet hielp in te zien wat ze fout hebben gedaan, maar eerder de afkeuring over de school bij hen deed toenemen.

Mediteren lijkt een stuk succesvoller te zijn. Leerlingen hebben een manier om te denken aan wat er is gebeurd en gaan uit de aula weg met de handvatten om de problemen op te lossen die zijn ontstaan door dat gedrag.

Meditatielessen zijn onlangs ook gestart in andere situaties: kinderen die hyperactief zijn, aandachtstoornissen en slachtoffers van pesten.

Door deze lessen werd het ook makkelijker om kinderen te herkennen die problemen thuis hadden en hen dan adequate steun te bieden.

Ook de resultaten zijn onverwachts verbeterd op school door meditatie

Ouders en leraren zijn helemaal tevreden met de voordelen die deze maatregel met zich meebrengt. Pesten is minder geworden in de loop der jaren en iedere leerling gedraagt zich beter.

Na de talloze gevallen van leerlingen die zelfmoord pleegden die slachtoffer waren geworden van pesten op school, is het vinden van een oplossing erg belangrijk om te voorkomen dat zulke erge incidenten plaatsvinden.

Wat denken jullie ervan? Ben jij ook voor de invoering van meditatie-uurtjes op de school van jouw kinderen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt