China: wetsvoorstel ingediend om ouders van kinderen die zich slecht op school gedragen te straffen - Curioctopus.nl
x
China: wetsvoorstel ingediend om ouders…
Ze wil bewijzen dat haar hond Geen hakken en strakke rokken: deze luchtvaartmaatschappij laat stewardessen comfortabele broeken en schoenen dragen

China: wetsvoorstel ingediend om ouders van kinderen die zich slecht op school gedragen te straffen

22 Oktober 2021 • Door Janine
347
Advertisement

De kwestie van de opvoeding van kinderen staat centraal in veel discussies. De meningen hierover zijn het meest uiteenlopend: er zijn mensen die vinden dat het opvoeden van kinderen de verantwoordelijkheid is van ouders en anderen - daarentegen - dat de school ook een cruciale rol speelt bij het verantwoordelijk maken van de nieuwe generaties. China heeft bewezen een zeer aandachtig land te zijn betreft deze kwestie, en het Chinese parlement overweegt een wetsontwerp over de kwestie van gezinsopvoeding.

via: NY Post

Wie is verantwoordelijk voor het slechte gedrag van jonge leerlingen? Ouders zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen: zij brengen veel tijd met hen door en zijn referentiepunten voor de kinderen. Met hun daden en hun woorden helpen ze het karakter ervan vorm te geven. China twijfelt niet: het gedrag van kinderen hangt af van dat van hun ouders. In feite is het wetsvoorstel bedoeld om de ouders van de kinderen die zich slecht gedragen op school te straffen door hen te bevelen deel te nemen aan gerichte programma's voor "educatieve gezinsoriëntatie". Ouders moeten hun verantwoordelijkheid nemen voor het gedrag van hun kinderen: ook zij moeten daarom adequaat worden gestraft en een weg van heropvoeding volgen.

De wet in kwestie zou, indien aangenomen, de "Wet ter bevordering van het gezinsonderwijs" kunnen worden genoemd. Tot nu toe zijn ouders wettelijk verantwoordelijk voor hun kinderen tot ze 16 zijn, maar de wet in kwestie zou hen ook strafrechtelijke verantwoordelijkheid toekennen: het niet naleven van de straffen voor heropvoeding zou resulteren in een boete van maximaal 1.000 yuan. Het ontwerp moedigt ouders ook aan om in hun vrije tijd tijd te wijden aan hun kinderen - het is belangrijk dat ze rusten en aan beweging doen. Het ministerie van Onderwijs van het land sprak zich ook uit over andere kwesties, zoals hoeveel uur kinderen videogames zouden moeten spelen: de tijd die aan deze activiteit wordt besteed, moet worden beperkt tot het weekend, tot slechts 3 uur.

Met betrekking tot de kwestie van de opvoeding zei Zang Tiewei - woordvoerder van de Commissie voor Wetgevende Aangelegenheden van het Nationale Volkscongres (NPC). - dat "er veel redenen zijn waarom adolescenten zich slecht gedragen en het gebrek aan passend gezinsonderwijs is de belangrijkste oorzaak.". De wet zou ook precieze methoden vermelden over hoe om te gaan met de opvoeding van kinderen: harde manieren mogen niet worden gebruikt, maar wel "positieve manieren" om kinderen te laten begrijpen wat goed en wat verkeerd is. Wat denk jij? Is het juist dat ouders verantwoordelijkheid nemen voor het gedrag van hun kinderen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt