x
Hij Wordt Als Jongen Geboren, Maar Opgevoed…
Slechts 10 Op De 100 Personen Komt Erachter Wat Dit Is... Ben Jij Een Van Die Mazzelaars? 12 Foto's Van Momenten Uit Het Verleden Die Niemand Onberoerd Laten

Hij Wordt Als Jongen Geboren, Maar Opgevoed Als Meisje, Onderzoekers Waren Geschokt Door Zijn Verhaal

10 Oktober 2016 • Door Skip
8.036
Advertisement

De laatste tijd gaat het vaak over vraagstukken rondom geslacht en seksuele identiteit. Daarom komen we nu met een verhaal dat jullie aan het denken zal zetten. Toen de tweeling Bruce en Brian Reimer zes maanden oud waren, werd er bij hen fimose vastgesteld. Dit houdt in dat plassen en seks hebben moeilijk zal gaan voor hen. De diagnose bracht de ouders ertoe om een aantal beslissingen te nemen die enorme gevolgen zouden gaan hebben, niet alleen voor het leven van Bruce, maar ook voor het leven van iedereen in het gezin. Dit is wat er gebeurde.

via: BBC

Nadat de fimose vastgesteld was bij de twee kinderen werd er een besnijdenis uitgevoerd, maar tijdens de operatie van Bruce raakte zijn penis zo erg beschadigd dat een verdere hersteloperatie niet meer mogelijk was.

De besnijdenis van Bruce ging mis omdat er cauterisatie werd toegepast (dichtschroeien) in plaats van dat er een scalpel en medische scharen werden gebruikt.

De ouders wendden zich toen tot psycholoog John Money, gespecialiseerd in onderzoeken naar seksualiteit en geslachtsidentiteit. Hij stelde de ouders voor om de jongen op te voeden als meisje.

Professor Money was een vooraanstaand figuur op het gebied van 'sekseneutraliteit'. Volgens deze theorie ontwikkelt zich de seksuele identiteit door aangeleerd sociaal gedrag en kon dit dus op een bepaalde manier worden afgedwongen door 'speciale gedragstherapie.'

Advertisement

Toen Bruce 22 maanden oud was werden zijn teelballen verwijderd en werd hij Brenda.

Money gaf Bruce psychologische ondersteuning voor de komende 10 jaar die volgden. Gedurende die periode moest Bruce gedwongen seksuele aanpassingstherapie ondergaan, waarbij broer Brian ook deel van het programma uitmaakte. Tijdens deze sessies moest Bruce een onderdanige houding aannemen ten opzichte van zijn broer, ook op een seksuele manier, waarbij situaties werden nagespeeld die plaatsvinden tussen man en vrouw.

Lange tijd gaf Money aan dat het experiment goed ging, maar de realiteit was anders, en daar zouden ze vanzelf achter komen.

Dankzij de aantekingen van een paar studenten van Money is het nu bekend dat de ouders van Bruce logen tegen zijn assistenten, door Money's uitspraken over de gang van zaken te bevestigen. Maar eigenlijk waren de bezoeken die Bruce aflegde in het John Hopkins-ziekenhuis een grote bron van psychische stress. Toen ze Bruce onder druk zetten om zich een vagina te laten aanmeten (Bruce plaste via een gaatje in z'n onderbuik), begon het hele gezin afspraken over te slaan. Op 14-jarige leeftijd kwam Bruce te weten wat hem overkomen was. Hij dreigde zelfmoord te plegen als een van zijn ouders het zou proberen om hem nog naar een van die 'sessies' te brengen. Vanaf dat moment nam hij weer een mannelijke identiteit aan door zich David te noemen. 

In 1997 besloot Bruce zijn verhaal te vertellen. De zaak werd bekend bij het grote publiek en was het voor eens en altijd duidelijk dat hij zich nooit een vrouw had gevoeld.

Bruce besloot datgene wat hem overkomen was wereldkundig te maken om te voorkomen dat dit soort experimenten ooit nog uitgevoerd zouden kunnen worden op een mens. Tien jaar daarvoor onderging hij een operatie waardoor hij weer mannelijke geslachtsdelen gekregen had.

Advertisement

Iedereen in het gezin was het slachtoffer van de traumatische ervaringen die Bruce heeft moeten ondergaan.

Brian ontwikkelde in zijn tienerjaren schizofrenie en overleed in 2002 aan een overdosis antidepressiva. Twee jaar daarna toen zijn vrouw een scheiding aanvroeg, schoot Bruce zichzelf neer op een parkeerplaats bij een supermarkt.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt