Siberië Werd Overspoeld Door Duizenden Sneeuwballen. Hoe is dit Bijzondere Verschijnsel Ontstaan? - Curioctopus.nl
x
Siberië Werd Overspoeld Door Duizenden…
Kras In Je Parket Gemaakt? Fiks Het Met Deze Handige Truc! Een Autistisch Meisje Van 6 Maakt Prachtige Schilderijen, Zelfs Angelina Jolie Heeft Er Een Gekocht

Siberië Werd Overspoeld Door Duizenden Sneeuwballen. Hoe is dit Bijzondere Verschijnsel Ontstaan?

13 November 2016 • Door Skip Tromp de Haas
4.406
Advertisement

Inwoners van Siberië ontdekten op een morgen dat complete gebieden met duizenden perfect ronde sneeuwballen waren bedekt. Maakt de natuur zich klaar voor een gevecht? Siberiërs maakten van de gelegenheid gebruik om grappige foto's te maken van zichzelf met deze bijzondere ballen, die iedereen nieuwsgierig maakt.

De beelden en filmpjes die zijn gedeeld laten het hele strand van de Obboezem zien dat is bedekt met ronde sneeuwballen, wel 17 kilometer lang. De doorsnee van de sneeuwballen varieert van een tennisbal tot wel 91 centimeter!

Wat is er gebeurd in Siberië? Dit zeggen de experts...

Zo ziet het Nydastrand in de Obboezem eruit. Het is bedekt met honderden sneeuwballen, alsof iemand voorbereidingen trof voor een groot sneeuwballengevecht.

Onderzoekers hebben de situatie bekeken en komen met een verklaring.

De persvoorlichter van het Onderzoeksinstituut voor de Noord- en Zuidpool heeft de volgende verklaring gegeven. Er zijn eerst kleine ijsdeeltjes nodig voordat de sneeuwballen kunnen worden gevormd. Deze ijsdeeltjes vormen zich vaak in de bovenste lagen van het wateroppervlak. Vervolgens gaan er ook nog andere factoren meespelen zoals de stand van de wind, vorm van de kustlijn en de omgevingstemperatuur.

Advertisement

In het begin worden er drijvende ijsophopingen gevormd. Wanneer het water zich terugtrekt, komen deze op de grond te liggen en worden ze vooruitgeduwd door de wind.

De perfect ronde vorm ontstaat doordat de ijsophopingen voortdurend over het droge zand rollen.

Volgens sommige experts betekent dit dat de Verenigde Staten een strenge winter te wachten staat.

Advertisement

Het is niet de eerste keer dat de sneeuwballen hun opwachting maken, maar nooit in zulke grote getalen en ronde vormen zoals in Siberië!

Bekijk de Video:

Tags: NatuurMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt