dit wonderpaard dat in de 19e eeuw leefde was beroemd om zijn lange haar - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
dit wonderpaard dat in de 19e eeuw leefde…
er zit 10 jaar tussen deze foto's: deze voor/na foto's laten zien hoe huisdieren met kinderen zijn opgegroeid Een meisje koopt op internet een ei voor 30 dollar en krijgt thuis een schitterende exotische vogel!

dit wonderpaard dat in de 19e eeuw leefde was beroemd om zijn lange haar

3.876
Advertisement

Los van welk ras het is, zijn paarden magische wezens. Hun spieren stralen kracht uit, de grote ogen geven blijk van een grote gevoeligheid en de manen die wapperen in de wind is een teken van vrijheid en eenheid met de natuur. Wat we vandaag laten zien is een paard waar maar weinig mensen van weten dat het heeft bestaan. Helaas is er nu niet meer een nazaat die kan worden bewonderd om zijn schoonheid en moeten we genoegen nemen met foto's uit de late 19e eeuw. Hier is het wonderpaard uit Oregon. Als je hem ziet dan weet je waar hij zijn naam aan te danken heeft.

Het wonderpaard heeft 'wonder' in zijn naam omdat zijn paardenhaar (dat van zijn manen en staart), zo lang is dat er geen eind aan lijkt te komen...

Het wonderpaard is meer dan 4 meter hoog en zijn haar is wel meer dan 5 meter lang. Toen in die tijd werd het 't mooiste paard ter wereld genoemd!

foto: Messy Beast
Advertisement

Deze lange vlechten hebben niet zozeer iets met stijl te maken: ze waren nodig om te voorkomen dat er klitten zouden gaan vormen, anders moest de staart of de manen worden afgeknipt

Deze paarden lijken het resultaat te zijn van een aantal genetische experimenten, maar onderzoekers bevestigen dat ze gewoon een product van de natuur zijn.

foto: holahola.cc

Linus was zo'n wonderpaard. Hij werd verkocht voor het duizelingwekkende bedrag van 30,000 dollar (ongeveer 75,000 vandaag) aan een circusfamilie.

Advertisement

Deze paarden werden bekend dankzij de rondtrekkende circussen in Oregon.

foto: Messy Beast

Waar deze dieren vandaan komen is niet zeker. Volgen sommigen is het lange haar ontstaan door een genmutatie, volgens anderen is het 't resultaat van een kruising tussen een Percheron en een Andalusiër.

foto: Messy Beast
Advertisement

Jammer genoeg is het fokkers niet gelukt om dit lange haar door te geven aan de volgende generaties, en dus ging deze eigenschap verloren.

Vandaag bestaat er geen enkel wonderpaardexemplaar meer en kunnen we alleen zien hoe mooi ze zijn op deze 'verschoten foto's.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt