18 originele uitvindingen voor baby's die eigenlijk voor volwassenen zijn gemaakt

door Skip

28 Februari 2017

18 originele uitvindingen voor baby's die eigenlijk voor volwassenen zijn gemaakt
Advertisement

Het leven als ouder is en blijft heel lastig en is bij tijd en wijle ook erg stressvol. Maar het valt niet te ontkennen dat de ouder van vandaag veel meer hulpmiddelen heeft dan vroeger. Het soort hulpmiddel waar we naar verwijzen is natuurlijk technologisch oftewel al die apparaten die het makkelijker en leuker maken om voor een kind te zorgen. Denk boijvoorbeeld alleen al aan de moderne kinderwagen die gemakkelijk inklapt en makkelijk mee te nemen zijn zonder dat je een Olympische prestatie hoeft te leveren! Maar er zijn nog meer dingen die kunnen helpen en daarom hebben wij dit artikel geschreven; we brengen je op de hoogte van alle technologische accessoires die voor kinderen lijken te zijn gemaakt... maar het zijn de ouders die er toch het meeste profijt van trekken!

Advertisement

Lichtgevende balletjes

Lichtgevende balletjes

© Boon

Met deze balletjes voelen kinderen zich veilig wanneer ze in het donker zullen gaan slapen. Om ze op te laden hoeven ze alleen maar in de lader te worden gelegd. Ze gaan een aantal uur mee.

Advertisement

Commode die het verschonen interactief maakt

Commode die het verschonen interactief maakt

© Hatch Baby

Deze commode kan meer dan alleen het luier verschonen vergemakkelijken. Het is ook een weegschaal en is gekoppeld met een app op de smartphone die je helpt de dagelijkse routine van je kind bij te houden. Je kan opslaan wat de baby heeft gegeten, hoeveel hij heeft geslapen, de borstvoedingsmomenten of eventuele vragen die je aan de dokter wil stellen. Heel handig, want je weet hoeveel dingen je moet onthouden wanneer je een klein kind hebt!

Ultracompacte buggy

Ultracompacte buggy

© GoodBaby

Wanneer je kind groter wordt wil hij niet altijd meer in de buggy zitten, hij wil proberen zijn eerste stapjes te zetten en zelf te lopen. Wat te doen met die buggy? Dit model laat zich eenvoudig inklappen op zo'n manier dat hij in een ruime tas past. Je vergeet dat je hem bij je hebt als je hem nodig hebt, maar je zal hem meteen kunnen gebruiken!

Huilvertolker

Huilvertolker

© Pixabay

Voor een volwassene kan al het gehuil van een kind hetzelfde klinken, maar eigenlijk is het altijd anders. Een moeder leert na verloop van tijd een onderscheid te maken, maar soms blijft het een hele opgave. De hulp komt van een tolk die in staat is om het huilen te 'ontcijferen' en ouders helpen te begrijpen wat er aan de hand is, bijvoorbeeld als een kind pijn of honger heeft, moe is of een schone luier nodig heeft.

De precisie waarmee het apparaat de situatie raad is 92% accuraat, maar deze wordt minder wanneer het kind groter wordt. Na 4 maanden blijkt het apparaat voor 77% betrouwbaar te zijn.

Het apparaat is tot stand gekomen met behulp van een onderzoek naar het gehuil van tweehonderdduizend kinderen. 

Zelfverwarmende fles

Zelfverwarmende fles

© Iiamo

Met deze fles zorg je ervoor dat de kleine altijd iets warms te drinken heeft. Moeders verwarmen doorgaans de melk of andere drank op in de magnetron, mar dat doet dit ding in zijn eentje in slechts 4 minuten. De fles werkt zonder kabels en maakt in plaats daarvan gebruik van een cartridge die je een keer gebruikt en daarna weg kunt gooien. De maximale temperatuur die kan worden bereikt is 37 °C. 

Advertisement

GPS enkelband

GPS enkelband

© Beluvv

Dat je je kind kwijtraakt is de nachtmerrie van iedere ouder. Zoiets kan worden voorkomen met dit bandje dat je om de arm of enkel kan doen bij kinderen. Het staat in verbinding met je smartphone en laat op een kaart de huidige plek zien waar de drager van de band zich bevindt. Als je kind te ver weg loopt gaat er een alarmpje af. Heel handig om te gebruiken wanneer je op drukke en overvolle plaatsen komt of wanneer je niet altijd in de gelegenheid bent om de kids in de gaten te houden.

Thermometerpleister

Thermometerpleister

© Temptraq

Met deze pleister kan je de temperatuur opmeten van je kind zonder dat hij of zij stil moet blijven zitten. Je plakt het ding direct op de huid en geeft hele betrouwbare resultaten, die zijn uit te lezen op de smartphone, ook op afstand. Wanneer de temperatuur stijgt krijg je een notificatie binnen.

Advertisement

Intelligente tandenborstel

Intelligente tandenborstel

© Vigilant

Deze tandenborstel verbindt zich met de smartphone via bluetooth. Het laat zien hoe de tandenborstel zich beweegt in de mond. Wanneer de tanden op de correcte manier en worden gepoetst zolang als nodig, kunnen er punten worden verzameld en prijzen worden gewonnen.  Je zal zien dat tandenpoetsen leuk wordt!

Kniebeschermers

Kniebeschermers

© Crawlings

Wanneer ze net beginnen met lopen kunnen ze hun knieën bezeren en wondjes krijgen. Deze beschermers zijn ervoor bedoeld om vallen en ongelukken, waardoor kinderen zelfs getraumatiseerd kunnen worden, voorkomen. Zorgen voor de huid van je kinderen is heel belangrijk omdat deze heel erg gevoelig is!

Advertisement

Leuke borden

Leuke borden

© UncommonGoods

Elke ouder zal zich vast en zeker hebben vermaakt bij het opleuken van de maaltijd en allerlei verhaaltjes te verzinnen. De wedstrijd die gewonnen moet worden tot aan het vliegtuig dat weer terugmoet in de hangar. Deze borden doen min of meer precies hetzelfde, maar het verschil is dat het de kinderen zullen zijn die de verhaaltjes verzinnen en zelf hun bordje leegeten.

Fleslepel

Fleslepel

© Booninc

Dit heb je nodig om knoeipartijen in de keuken te voorkomen. Ja, het eten geven aan je kleine opdonder kan een vies karweitje worden! Door deze uitvinding hoef je alleen maar op de 'fles' van de lepel te drukken om een dosis pap op de lepel te krijgen en je kindje te voeren.

Advertisement

De speen wordt een speeltje voor de tanden

De speen wordt een speeltje voor de tanden

© Molarmuncher

Denk er eens over na, waarom moeten dit twee aparte dingen zijn? Beter voeg je ze samen om groeiende kinderen meer gemak te bezorgen bij doorkomende tandjes!

Geluidsprojector

Geluidsprojector

© MyBaby

Deze projector brengt je kroost binnen no-time naar dromenland. Grappige en aparte illustraties worden geprojecteerd op de muur terwijl er rustgevende klanken worden afgespeeld. Proberen je ogen open te houden is nutteloos, ze vallen zo dicht!

Advertisement

Leuke set waarmee je eten kunt geven

Leuke set waarmee je eten kunt geven

© ThinkGeek

Wil hij niet eten? Probeer 'm dan te vermaken, misschien wel met deze set die is geijkt op het beroemde 'vliegtuigje.'

Kleding met een interactieve chip

Kleding met een interactieve chip

© Mimo

In dit romperrtje is een kleine sensor ingenaaid die de ademhaling, eventuele bewegingen en lichaamstemperatuur registreert. Alle informatie wordt doorgegeven aan een smartphone, zo kunnen ouder en kind allebei lekker slapen!

Advertisement

Grappige opbergmand voor speelgoed

Grappige opbergmand voor speelgoed

© Boon

Met deze kikker kan je al het speelgoed snel en makkelijk verzamelen uit het bad en goed laten drogen voor de volgende keer. Aan de onderkant zitten er van die zuignappen waarmee je het ding aan de muur kan bevestigen.

De wieg die... zelf wiegt!

De wieg die... zelf wiegt!

© Lolaloo

De wiegende beweging helpt bij het ontspannen en laat kinderen in slaap komen. Je moet echter veel geduld en tijd hebben, iets dat niet iedereen altijd heeft. Dit apparaatje bootst armbewegingen na die de wieg laten schommelen.

Bed voor kersverse ouders

Bed voor kersverse ouders

Business Insider

Veel ouders hebben de gewoonte om samen met kinderen in een bed te slapen en genieten daar ook van. Zij aan weerszijden, baby in het midden kan echter ook gevaarlijk zijn. Als je plotse bewegingen maakt kan je je kleine wonder zo een tik uitdelen. Als je toch liever je kleine creatuurtje dichtbij wilt hebben, dan is dit het perfecte bed. Het heeft een schermpje aan de zijkant waardoor ouders en kind, rustig kunnen slapen.

Advertisement