Wanneer je op deze dingen let bezorg je je kind de perfecte rugzak voor school

door Skip

10 September 2023

Wanneer je op deze dingen let bezorg je je kind de perfecte rugzak voor school
Advertisement

Mensen die eind jaren 80 begin jaren 90 op school hebben gezeten weten misschien nog wel hoe zwaar hun schooltraject was, maar ook hoe zwaar de boeken waren. De ruggetjes van pubers en jonge kinderen werden zwaar op de proef gesteld, maar gelukkig hebben de trends een doorontwikkeling gemaakt.

Daarbij moet je ook nog bedenken dat schooltassen in feite ook in veel andere situaties werden gebruikt; zowel op school maar in de vrije tijd. Nu is dat niet meer zo, maar is het hoe dan ook altijd beter dat je weet hoe je de beste rugzak voor je kinderen kan kiezen. Hier zijn dus een aantal trucjes die dit proces makkelijker voor je zullen maken.

via Very Well Family

Advertisement

Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de meest geschikte rugzak

Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de meest geschikte rugzak

pixabay

Het oog wil ook wat en  is de verleiding daar om te kopen wat in is, met hun lievelingssuperhelden op de rugzak ontkom je daar soms niet aan. Maar een compromis sluiten is wel belangrijk. Je kan kinderen keuzevrijheid geven in de overige schoolspullen zoals schriften pennen, etuis enzovoort. Maar wanneer het aankomt op het kiezen van de juiste rugzak voor kinderen moet je als volwassene toch het laatste woord hebben. Je kunt je dus maar beter richten op het doel en letten op dingen als kwaliteit, niet alleen hoe de rugzak eruitziet. Dit zijn de belangrijkste regels waar je altijd aan moet denken:

  • Rugpand en schouderbanden moeten gevoerd zijn, aangenaam zitten en stevig zijn.
  • Als je grote kinderen hebt kan het slim zijn om er eentje met borstriempje te kiezen voor meer stabiliteit.
  • Lopen of fietsen kinderen naar school? Door reflecterende banden die op rugzakken zitten zijn kinderen beter te zien door andere weggebruikers.
  • Neem geen rugzakken met lange draden of soortgelijke frutsels, deze kunnen namelijk een gevaar vormen op de fiets of kunnen die vast komen te zitten tussen de deuren van deuren in het ov.
  • Kies de juiste grootte op basis van de behoefte:een te kleine tas die te vol zit maakt dat het gewicht niet goed verdeeld wordt, maar ook een grote rugzak die leeg gelaten wordt zou ook voor ongemakken kunnen zorgen naast het feit dat hij veel ruimte inneemt.

Als laatste nog iets verstandigs wat je kan doen en waar velen dat niet doen omdat ze hun kinderen willen verrassen met de rugzak. Het is waarschijnlijk altijd verstandiger om je kind mee te nemen en hem de rugzak uit te laten proberen alvorens deze te kopen. Overigens kan een rugzak ergonomisch nog zo aangenaam zijn zou degene die hem draagt toch het laatste woord mogen hebben over het wel of niet aangenaam zitten van de rugzak.

Advertisement

De keuze die je niet moet maken

De keuze die je niet moet maken

pixabay

Tot slot nog even dit. Misschien zit je wel te denken "goh misschien moeten we eens zo'n trolleymodel proberen?" Als je toch de rug en schouders van je kinderen wilt ontzien dan zou een oplossing waarbij er geen overbelasting plaatsvindt toch perfect zijn? Nou, de zaken liggen net even wat anders.

Er zijn goede redenen om niet voor deze keuze te gaan. Ten eerste, wieltjes zijn goed voor onder een koffer, maar maken die een rugzak er alleen maar zwaarder op. Als er bovendien ook nog steile trappen beklommen moeten worden dan is een trolley absoluut niet de beste optie.

Alles helder? Succes met aankopen!

Advertisement