Je kan je botten versterken op een manier die je niet verwacht met dit stuk fruit en deze oefening

door Skip

10 September 2023

Je kan je botten versterken op een manier die je niet verwacht met dit stuk fruit en deze oefening
Advertisement

Het skelet is het geraamte dat ons op de been houdt. Het zorg ervoor dat we kunnen bewegen, draagt het lichaamsgewicht en beschermt de organen alsof deze zich in een beschermde kooi bevinden.

Alleen al door het besef van al deze dingen zou je ook moeten gaan inzien hoe belangrijk het is dit pantser, dit dragende element in de best mogelijke staat te houden. Het eerste waar je aan denkt is calcium, het mineraal bij uitstek. Een dieet rijk aan kazen en melkproducten zou dus de oplossing zijn. Een ander belangrijk onderdeel is vitamine D dat het lichaam zelf aanmaakt met behulp van de zon of binnenkrijgt via voedingssupplementen. Ten slotte moet je ook gewoon in beweging komen. En toch als je je botten wilt versterken dan zijn er twee dingen die je moet gaan oppakken en zijn het er maar weinig die weten wat precies. Nu kan ook jij erachter komen.

via Medical News Today

Advertisement

Het product dat je botten versterkt

Het product dat je botten versterkt

PxHere

De eerste strategie betreft voeding en daar hebben we het al over gehad. Je eet dan dagelijks pruimen. Dit stuk fruit wordt bijna nooit gekoppeld aan het tegengaan van botontkalking. Bij pruimen denk je eerder aan spijsvertering en bevordering van een regelmatige stoelgang. Dit klopt wel, al weten maar weinig mensen dat er in pruimen vitamine K en mangaan zit. Beide zijn erg belangrijk voor de versterking van je botten. Waarom?

De reden is dat vitamine K en mangaan een gunstige effect heeft op bindweefsels en op het beenmerg en een goede werking hiervan. Bovendien zit er in pruimen ook veel koper dat bijdraagt aan het ijzertransport en dat z'n steeentje bijdraagt in de strijd tegen oxidatieve stress. Deze mix is echt een wondermiddel voor het lichaam en houdt het skelet sterk.

Advertisement

Door oefenen gaat je skelet langer mee

Door oefenen gaat je skelet langer mee

Pexels

De tweede strategie om je botten sterker te maken bestaat uit een oefening die je misschien niet zou verwachten. Je kan gewichten gebruiken, gaan hardlopen of tennissen, maar niets zal zo goed werken als touwtjesspringen. Ja precies, dat lees je goed, een paar minuten per week touwtjesspringen is een langleven-elixer voor je botten. De makkelijkste manier touwtjes te springen is het te doen zoals boxers doen. Als je moeite hebt met het gebruiken van springtouw kan je ook gewoon sprongen op de plaats maken, daarmee maak je in feite dezelfde beweging.

Kende jij deze trucs voor sterkere botten al?

Advertisement