De farmaceutische industrie verrijkt zich door middel van het martelen van paarden - Curioctopus.nl
x
De farmaceutische industrie verrijkt…
De zonnedakpannen van Tesla zijn te koop: ze kosten minder dan een normaal dak en hebben een levenslange garantie. Van schelden word je sterker en daar is nu het bewijs voor

De farmaceutische industrie verrijkt zich door middel van het martelen van paarden

16 Mei 2017 • Door Skip
4.677
Advertisement

Al sinds eeuwen hebben mensen dieren gebruikt om dingen mee te maken, waarbij ze gemarteld werden en vaak gedood in de naam der wetenschap of onder het mom van winstbejag, in het kader daarvan willen we jullie nog een verdrietig verhaal vertellen waar paarden bij zijn betrokken.

Het verhaal gaat over de productie van het hormoon PMSG (Pregnant mare serum gonadotrophin) dat wordt gebruikt bij het fokken van paarden, koeien, schapen en honden om de vruchtbaarheid te sturen van de dieren die zich voortplanten. Dit hormoon kan alleen worden verkregen door het uit het bloed te halen van een drachtig paard dat tussen de veertigste en honderdtwintigste dag van de draagtijd zit.

Het hoeft niet gezegd dat deze "bloedopname" met de jaren is verworden tot een horrormachine, ten koste van arme, onschuldige merries.

via: SumOfUs

foto: Max Pixel

Er is een grote behoefte aan dit hormoon vanuit de intensieve veeteeltsector en daarom zijn er talloze plekken gekomen waar deze bloedafname plaatsvindt. De merries worden kunstmatig bevrucht en nadat 40 dagen zijn verstreken wordt er begonnen met de opname. Tot wel tien liter per keer, ongeveer 1/4 van het totaal. Veel van deze paarden krijgen bloedarmoede en zijn daarnaast voortdurend verzwakt en komen vaak om het leven.

Hen wordt niet eens de "luxe" gegund van een abortus: voordat zij aan de bevalling toekomen wordt de foetus omgebracht en weggegooid zodat het paard direct opnieuw kan worden bevrucht en de hele cyclus weer van voor af aan kan beginnen.

De levensverwachting van deze dieren is uitzonderlijk laag, en vinden ze doorgaans rust wanneer ze naar de slacht worden gebracht, al moe en uitgeput en voor niets anders meer te gebruiken.

De organisatie SumOfUs vecht samen met anderen voor het stopzetten van deze verschrikkelijke martelpraktijken, maar zolang er bedrijven bereid zijn het hormoon te willen inkopen voor de productie van hun farmaceutische middelen, zullen deze plaatsen waar bloed wordt afgetapt nooit hun deuren sluiten.

Als je wilt kan je er meer informatie over krijgen en misschien hun petitie ondertekenen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt