De razend populaire fidget spinner is een therapeutisch hulpmiddel dat niet geheel vrij is van risico's - Curioctopus.nl
x
De razend populaire fidget spinner is…
Niemand geeft haar werk omdat ze het syndroom van Down heeft: nu stapelen de bestellingen zich op in haar banketbakkerij Zorg goed voor deze aarde en plas onder de douche!

De razend populaire fidget spinner is een therapeutisch hulpmiddel dat niet geheel vrij is van risico's

15 Mei 2017 • Door Skip
7.085
Advertisement

Er is een regelrechte rage aan komen waaien uit Amerika. Zeker jullie, beste ouders bereid je maar voor, want de invasie van dit ding is hetzelfde zoals dat eraan toeging bij de rubiks cube, de tamagotchi's en de rainbow loom armbandjes. De fidget spinner is een soort tol met een middenstuk waarin een rollager verwerkt zit waar ringetjes aan vast zitten (3 meestal). Door het middenstuk vast te zetten met twee vingers en een zwier te geven aan een van deze ringetjes dan gaan die snel en lang ronddraaien. Maar dit ding is niet alleen een speeltje, het wordt door enkele artsen en psychologen aanbevolen als hulpmiddel voor mensen die aandachtstoornissen hebben.

foto: Youtube

Aandachtstoornissen (ADHD), ook wel bekend als hyperactiviteit maakt het moeilijker voor kinderen om zich te concentreren tijdens de les op school en studie thuis. Men kwam op het idee om dit "teveel aan energie" te kanaliseren door middel van de spinner te laten draaien waardoor de kinderen zich beter kunnen concentreren. Dit idee is op geen enkel wetenschappelijk onderzoek gebaseerd hoewel dat wel is gedaan onder het mom van een hele brede analyse van de situatie.

Hoewel de spinner iemand kan helpen bij het vergroten van de concentratie, was er geen rekening gehouden dat het een rage zou worden, en dat is precies wat er gebeurde. Amerikaanse scholen zijn compleet overspoeld geraakt door dit ding, ook mensen die het niet nodig hebben gebruiken het. Zodoende kanaliseert het ding zeker de aandacht, maar dan op de spinner zelf: ze worden er rustig van maar het leidt hen af van de les. Daarom hebben veel leraren ze verboden. Deze rage is onderhand ook aangekomen in Europa en het is niet moeilijk voor te stellen dat er iets anders gaat gebeuren. Wat gaan leraren en ouders dan doen?

Tags: SpelenUSAItalië
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt