In 1962 voer een Amerikaans vliegdekschip langs een beroemd zeilschip en stuurde het een bericht dat de geschiedenis inging - Curioctopus.nl
x
In 1962 voer een Amerikaans vliegdekschip…
10 geheimen van je smartphone waar je gelijk mee aan de slag wilt De 6 beste goocheltrucs eindelijk ontmaskerd

In 1962 voer een Amerikaans vliegdekschip langs een beroemd zeilschip en stuurde het een bericht dat de geschiedenis inging

11 December 2017 • Door Skip
6.577
Advertisement

Het schip Amerigo Vespucci, dat in Italië bekend is, en sinds 1931 dient als opleidingsschip voor officieren, kwam in 1962 op de Midellandse Zee een Amerikaans vliegdekschip tegen. Het vliegdekschip de USS Independence (CV-62), een van de drie vliegtuigschepen in de Forrestal-klasse, hield een ommekeer in voor de bouw van oorlogsschepen. De ontmoeting, vastgelegd op een foto die beroemd is geworden was in die tijd (en is dat nog steeds) reden om heel trots te zijn voor de Italiaanse Marine en voor Italië in zijn geheel.

Toen de twee schepen elkaar tegenkwamen stuurde de USS Independence een lichtsignaal en vroeg het 't zeilschip zich te identificeren.

foto: YouTube

De Amerigo Vespucci maakte duidelijk wie ze was en kreeg ze terug van het vliegdekschip: "Je bent het mooiste schip ter wereld!"

Advertisement

Respect voor het "mooiste schip ter wereld" wordt niet alleen met woorden betuigd.

Volgens de vaarregels moeten oceaanschepen altijd voorrang krijgen van kleinere schepen...

... maar de USS International (en net als zij vele andere schepen) schakelde de motor uit en gaf het Italiaanse zeilschip voorrang, uit teken van respect en waardering voor de uitmuntende constructie en technieken die de basis zijn van het schip.

Advertisement

De motto's van de Amerigo Vespucci zijn: "Voor Vaderland en Koning" (1931) - "Sterk geworden door de razende wind en gebeurtenissen"(1946) - "Niet zij die beginnen, maar zij die volharden" (1978).

Hieronder kan je een filmpje zien waarin de Italiaanse zeemacht de driemaster Amerigo Vespucci in volle glorie toont:

Bekijk de Video:

Tags: USAItaliëBotenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt