Een vrouw geeft enkele voorwerpen die ze in Pompeii heeft gestolen terug: ze hebben haar enorm veel ongeluk gebracht, beweert ze - Curioctopus.nl
x
Een vrouw geeft enkele voorwerpen die…
15 ontwerpers veranderden alledaagse objecten in kleine en bruikbare kunstwerken en oogstten applaus 18 van de grappigste en meest extravagante items die mensen op rommelmarkten hebben gevonden

Een vrouw geeft enkele voorwerpen die ze in Pompeii heeft gestolen terug: ze hebben haar enorm veel ongeluk gebracht, beweert ze

12 Januari 2021 • Door Janine
1.266
Advertisement

Het kantoor van het archeologische park van Pompeii kreeg een ongebruikelijk pakje afgeleverd: er zaten fragmenten van voorwerpen in die afkomstig waren van de vondsten van de oude stad die in 79 na Christus werd getroffen door een uitbarsting van de Vesuvius, en een brief van een Canadese vrouw die de site enkele jaren eerder had bezocht. De vrouw geeft in de brief toe dat ze tijdens de rondleiding in het park iets heeft gestolen, maar heeft er nu spijt van en wil van de buit af: volgens haar zijn de illegale “souvenirs” de oorzaak van een schokkende reeks ongelukkige gebeurtenissen die ze heeft meegemaakt en haar familie trof.

via: CNN
foto: pixabay

De stad Pompeii is een van de meest bezochte archeologische vindplaatsen in Italië: hier kun je een echte reis door de geschiedenis maken, dankzij de ongelooflijke integriteit van de wegen en structuren, maar ook een idee krijgen van de natuurlijke kracht van de vulkanen.

De vrouw, die zich identificeert met de naam Nicole, schrijft in de brief die ze naar de kantoren van de archeologische vindplaats stuurde dat ze Pompeii bezocht in 2005, toen ze "jong en dwaas" was: om deze reden zegt ze dat ze zich illegaal een "stukje geschiedenis dat niet te koop is" heeft toegeëigend. De vrouw keerde terug naar huis met 5 voorwerpen: twee witte mozaïektegels, twee stukken van een amfora en een van keramiek.

foto: pixabay

De vrouw zegt dat ze ermee weg is gekomen, dat niemand haar diefstal heeft opgemerkt, maar ze heeft wel pech ondervonden: ze beweert dat de vondsten die uit Pompeii waren gestolen haar en haar hele familie een reeks ongelukkige episodes veroorzaakten: ze kreeg twee tumoren in haar borst die haar dwong twee borstamputaties te ondergaan, terwijl haar gezin in een financiële ramp terechtkwam.

Volgens de toerist zijn de voorwerpen "doordrenkt" met alle negativiteit waarmee de stad werd overweldigd door de uitbarsting van de Vesuvius: "We zijn goede mensen en ik wil niet dat deze vloek mijn familie, mijn kinderen of mijzelf nog een keer zal treffen. Vergeef me alstublieft mijn nalatige daad die ik jaren geleden heb begaan."

Volgens het kantoor is de brief van mevrouw Nicole echter niet uniek: regelmatig krijgt het kantoor voorwerpen die eerder zijn gestolen door onbeleefde toeristen die er later spijt van hadden, ervan overtuigd dat het gebaar hen ongeluk en ellende heeft gebracht.

Bijgeloof of niet, dit verhaal doet je zeker nadenken voordat je een stukje Pompeii mee naar huis wilt nemen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt