De weduwe van een Amerikaanse soldaat ontvangt 76 jaar te laat een brief van hem: het ontroerende verhaal

Janine image
door Janine

12 Februari 2022

De weduwe van een Amerikaanse soldaat ontvangt 76 jaar te laat een brief van hem: het ontroerende verhaal
Advertisement

Stel je je eens voor dat je de post oppakt en tussen alle brieven die je in de brievenbus aantreft, een brief vindt die 76 jaar geleden is verzonden. Als je, geconfronteerd met zo'n situatie, meteen aan een scène als uit een film denkt, weet dan dat dit ook kan voorkomen in de realiteit waarin we leven. Dit wordt aangetoond door het ongelooflijke en ontroerende verhaal dat we je gaan vertellen.

De hoofdpersoon is een vrouw die een leven lang samenleefde met de man van wie ze hield. Haar man was tijdens de jaren van zijn jeugd in dienst gegaan als soldaat in de Amerikaanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en hij was lange tijd in Duitsland. Van daaruit schreef hij de brief in kwestie, een ontroerende getuigenis van een verleden dat veel mensen zich vandaag de dag nog herinneren, en dat bijna 8 decennia te laat op zijn bestemming aankwam. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Washington Post

Advertisement

Op zijn zachtst gezegd een verrassende brief, die werd gevonden in de handen van Angelina Gonsalves, de 89-jarige weduwe van de voormalige Amerikaanse soldaat John Gonsalves. De man, die tijdens de Tweede Wereldoorlog diende bij de troepen van de Stars and Stripes, schreef vanuit Duitsland tot zijn moeder in Massachusetts, jaren voordat hij Angelina, zijn toekomstige vrouw, ontmoette.

Jammer dat door perikelen die nog opgehelderd moeten worden en die ongelooflijk zijn, de communicatie in al die jaren nooit zijn bestemming heeft bereikt. Of beter gezegd, uiteindelijk is het gearriveerd, maar in tijden die als we ze lang zouden definiëren, een understatement zijn. Vanaf die 6 december 1945 bereikte de brief namelijk 76 jaar later de VS, en het was John's vrouw die hem las.

Advertisement

De gedachte aan zo'n tafereel zou iedereen ontroeren. Angelina was letterlijk verbijsterd toen ze die oude getuigenis opende en las: het in haar handen vinden was alsof ze plotseling terug in de tijd werd gekatapulteerd.

"Lieve moeder - is te lezen in de brief die John in 1945 in Duitsland heeft geschreven - vandaag heb ik je brief ontvangen en ik ben blij te weten dat alles in orde is. Met mij gaat ook alles goed, maar het eten is hier nogal slecht. Veel kusjes en heel veel liefs van je zoon Johnny. Ik hoop je snel weer te zien."

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Woorden waarbij, voor Angelina, het moeilijk was om haar emotie in te houden. “Het leek alsof hij de brief aan mij voorlas”, zei ze en beschreef hoe ze zich voelde. Het is niet duidelijk hoe het mogelijk was dat die postcommunicatie al die tijd verloren was en met vertraging arriveerde. Toen de ambtenaren van het Amerikaanse postkantoor het belang ervan inzagen, zorgden ze er onmiddellijk voor om het door te sturen naar de familie Gonsalves. De envelop was nog in uitstekende staat, compleet met een postzegel van 6 cent op het moment van verzending.

Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

"Het was een genot om haar gezicht te zien oplichten toen ze de woorden van onze vader las", zei Brian Gonsalves, zoon van John en Angelina. Een werkelijk ongelooflijk verhaal, dat ons laat zien hoe het verleden soms tot leven kan komen en aanwezig kan zijn in de meest ontroerende en onverwachte vormen en manieren.

Advertisement