Ze gaan het pas gekochte huis binnen: tientallen slangenhuiden die aan het plafond hangen wachten hen op.

Janine image
door Janine

25 Februari 2024

Ze gaan het pas gekochte huis binnen: tientallen slangenhuiden die aan het plafond hangen wachten hen op.
Advertisement

Nadat je een huis hebt gekocht, is het normaal dat je even rond wilt kijken en vertrouwd wilt raken met de nieuwe ruimtes, en misschien al plannen wilt maken. Het is niet zo moeilijk om je het tafereel voor te stellen: je steekt de sleutel in het slot, je opent de deur... en je wordt geconfronteerd met tientallen slangenhuiden die aan het plafond bungelen. Onnodig te zeggen dat dit verhaal zich afspeelt in Australië. Maar wat is er precies gebeurd?

Zodra ze het huis binnenkomen, vinden ze tientallen slangenhuiden

Zodra ze het huis binnenkomen, vinden ze tientallen slangenhuiden

Pexels

Het kopen van een huis zou een reden tot vreugde moeten zijn, al was het alleen maar omdat we de nieuwe ruimte kunnen aanpassen aan onze persoonlijke smaak. Natuurlijk, misschien zijn er later wat renovatiewerkzaamheden en een verhuizing nodig, maar het is altijd het begin van een nieuw avontuur. Niemand verwacht tientallen slangenhuiden aan te treffen zoals de kopers van dit huis in Australië overkwam.

Het verhaal werd gedeeld in de Facebook-groep Snake Identification Australia door een slangenjager, die terecht en begrijpelijkerwijs werd opgeroepen door de nieuwe eigenaren van het huis om de huiden te verwijderen. We moeten erbij vermelden dat deze laatsten het huis nooit hadden bekeken voordat ze het kochten: dat deden ze daarna pas, en we kunnen de resultaten op foto's zien.

Advertisement

Slangenhuiden in huis: is dat normaal?

Slangenhuiden in huis: is dat normaal?

Snake Identification Australia/Facebook

Afgezien van de aanblik van tientallen slangenhuiden is het niet zo vreemd om deze reptielen in huis aan te treffen, vooral in gebieden waar ze in het wild veel voorkomen. Slangen worden namelijk aangetrokken tot plekken zoals daken en schuurtjes om te vervellen. In deze periode zijn ze veel kwetsbaarder en zoeken daarom plekken op die zij veilig achten, ver weg van alle risico’s.

Natuurlijk houdt niet iedereen van slangen en veel mensen zijn bang voor deze dieren. Het punt is echter een andere: slangen passeren vaak gewoon en vormen geen bedreiging voor de mens, en spelen ook een fundamentele rol in het ecosysteem. Om deze reden is het belangrijk om contact op te nemen met een deskundige als je getuige bent van een situatie zoals die van de nieuwe eigenaren. Die, eerlijk gezegd, het huis beter hadden kunnen controleren voordat ze het kochten.

Wat moet je doen als je slangenhuiden in huis vindt?

Wat moet je doen als je slangenhuiden in huis vindt?

Unsplash

Zoals we hebben gezien, kan het afhankelijk van de tijd van het jaar en het geografische gebied gebeuren dat er slangenhuiden in huis worden gevonden. Het eerste wat je moet doen is niet in paniek raken: als de oude huid er is, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat de vorige bewoner er ook is. Ten eerste is het daarom noodzakelijk om de huid op de juiste manier te verwijderen om problemen met parasieten te voorkomen, bijvoorbeeld door het gebruik van handschoenen. Ten tweede kun je het beste contact opnemen met een expert die advies kan geven over hoe om te gaan met de mogelijke terugkeer van de slang. Om dit te voorkomen kun je de volgende tips volgen

  •  maai het gras in de tuin regelmatig zonder het te lang te laten groeien;
  • voorkom de aanwezigheid van muizen door zowel de tuin als het huis schoon te houden;
  • zoals eerder vermeld, neem contact op met een expert als je twijfels of suggesties hebt.

Dit zijn eenvoudige voorzorgsmaatregelen, maar ze kunnen het verschil maken voor een rustig leven. Het is belangrijk om slangen geen kwaad te doen, ook niet als ze zich in huis bevinden: naast het feit dat ze een belangrijke rol spelen in het ecosysteem, kunnen ze gevaarlijk worden als ze schrikken. Ze zoeken namelijk geen contact met mensen en kunnen waarschijnlijk niet wachten om weg te gaan.

Advertisement