De metaaldetector werkte niet goed en hij vond een goudklompje ter waarde van bijna 40.000 dollar

Janine image
door Janine

06 April 2024

De metaaldetector werkte niet goed en hij vond een goudklompje ter waarde van bijna 40.000 dollar
Advertisement

Iedereen weet wat een metaaldetector is, niet zozeer het systeem dat de toegang tot de luchthaven regelt, maar het apparaat dat de aanwezigheid signaleert van metalen voorwerpen, vaak ondergronds verborgen. Meestal wordt er alleen maar rommel gevonden, heeft een man heeft dankzij zijn metaaldetector een verrassende ontdekking gedaan. In feite vond hij een goudklompje ter waarde van bijna 40 duizend dollar. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

Advertisement

Hij vindt een goudklompje dankzij een kapotte metaaldetector

Hij vindt een goudklompje dankzij een kapotte metaaldetector

Mullock Jones

We zijn in Engeland en het meest interessante detail van het verhaal betreft de metaaldetector, die niet goed werkte, maar in zekere zin juist "heel goed werkte".  Richard Brock is in feite een metaaldetectorist die, na meer dan drie uur te hebben gereisd, op de zoeklocatie aankwam en zich realiseerde dat zijn instrument niet naar behoren werkte. Hij moest dus een andere metaaldetector gebruiken, ouder en in slechtere staat, maar vond uiteindelijk iets onverwachts.

Nadat hij te laat op de zoeklocatie aankwam, zijn metaaldetector moest vervangen en ontdekte dat de “nieuwe” metaaldetector kapot was, slaagde Richard er toch in om een goudklomp van bijna 65 gram in de grond op te graven. En met een waarde van £30.000, iets minder dan $40.000.

Advertisement

Na de vondst: de goudklomp wordt geveild

Na de vondst: de goudklomp wordt geveild

Mullock Jones

We kunnen ons voorstellen dat de ontdekking van de goudklomp van bijna 65 gram door Richard met vreugde werd verwelkomd. De reden heeft echter niet alleen betrekking op de waarde van de ontdekking, maar ook op de omstandigheden ervan. In een tijdperk waarin zoekopdrachten naar metalen voorwerpen worden georganiseerd met behulp van GPS, forums, groepen enzovoort, is het verrassend dat de grootste goudklomp die ooit in Engeland is gevonden, naar de oppervlakte is gebracht dankzij een kapotte metaaldetector, en van iemand die te laat kwam. Kortom, soms heb je gewoon een beetje geluk nodig.

Bovendien is volgens Richard "zijn" goudklomp de grootste die ooit in Engeland is gevonden, zoals we al zeiden. In feite stond het vorige record op naam van een goudklompje van 54 gram, overtroffen door dit object dat nu te koop wordt aangeboden bij veilinghuis Mullock Jones. Wie zou zo'n vondst kunnen bemachtigen?

Een echte trend: objecten zoeken met een metaaldetector

Een echte trend: objecten zoeken met een metaaldetector

Pexels

Hoewel het voor de leek misschien anachronistisch lijkt, is het zoeken naar voorwerpen met een metaaldetector een hobby die de laatste jaren erg populair is geworden. Natuurlijk is een metaaldetector niet goedkoop, maar er zijn verschillende modellen voor alle budgetten en voor alle behoeften. Het is een steeds wijdverspreider cultureel fenomeen, dat werkt omdat het de diepe snaren van de mens raakt. Nieuwsgierigheid naar verborgen voorwerpen, de zoektocht naar iets dat aan het oog ontsnapt, de verbinding met een min of meer ver verleden, het verlangen om te ontsnappen aan de moderne routine. Ook al is het maar voor even.

Bovendien is er geen gebrek aan uitzonderlijke vondsten. Enkele "vissers" hebben een authentiek Vikingzwaard gevonden in een rivier in zowel Engeland als Polen, terwijl ontdekkingen van goudklompjes mogelijk zijn, hoewel niet frequent. Richard zal kunnen genieten van een record die een beetje verdiend is met een beetje geluk, zoals alles wat de moeite waard is om te onthouden en te vertellen.

Advertisement