Hij wint 44 miljoen dollar in de loterij, maar neemt de prijs niet in ontvangst: er is nog maar weinig tijd tot de deadline

Janine image
door Janine

08 December 2023

Hij wint 44 miljoen dollar in de loterij, maar neemt de prijs niet in ontvangst: er is nog maar weinig tijd tot de deadline
Advertisement

Het winnen van de loterij is minder waarschijnlijk dan getroffen worden door de bliksem, een Oscar winnen en astronaut worden. Kortom, het is echt bijna onwaarschijnlijk. Er is echter iets dat nog zeldzamer is: winnen en de prijs vervolgens niet in ontvangst nemen. Dit is het verhaal van een loterijticket, van $44 miljoen, en een steeds dichterbij komende deadline om de winst te claimen.

Advertisement

Hij wint $ 44 miljoen in de loterij, maar neemt de prijs niet in ontvangst

Hij wint $ 44 miljoen in de loterij, maar neemt de prijs niet in ontvangst

Pxhere

Een Quick Pick-ticket, gekocht op 14 juni 2023 in Kissimmee, Florida, is maar liefst $44 miljoen waard. Het kaartje toont de geluksgetallen 9 - 13 - 15 - 46 - 51 - 52 en vertegenwoordigt een probleem. In feite heeft zich nog geen winnaar gemeld om zijn winst te innen, maar hij heeft slechts tot 11 december de tijd. Na deze datum zal deze kans feitelijk in het niets verdwijnen.

In een persbericht adviseert de Florida Lottery iedereen die op dat station een lot heeft gekocht, om te controleren of zij de gelukkige winnaar zijn. Het proces van de winst innen is echter niet eenvoudig: voor winsten van meer dan 250 duizend dollar zal de winnaar zelfs persoonlijk naar het hoofdkantoor van de Florida Lottery moeten gaan. En tot nu toe heeft niemand de winst van $44 miljoen opgeëist, alsof het ticket in het niets was verdwenen.

Advertisement

Wat gebeurt er met niet-geclaimde loterijwinsten?

Wat gebeurt er met niet-geclaimde loterijwinsten?

Florida Lottery/Facebook

Hoe paradoxaal het ook mag lijken voor de rest van de wereld, het is niet ongewoon om te vergeten een loterijwinst te innen. In Michigan bijvoorbeeld vergat een man in de zomer van 2022 wekenlang een kaartje in zijn auto. Pas later ontdekte hij de waarde ervan van 390 duizend dollar. Veel mensen lijken niet te weten dat je je prijs tot 180 dagen na de loterij kunt claimen. En misschien hebben ze moeite om te begrijpen hoe ze de enorme bedragen van de winst moeten beheren.

Maar wat gebeurt er met niet-opgeëiste prijzen? Zoals we al zeiden, heeft de winnaar 6 maanden de tijd om de prijs te claimen, oftewel 180 dagen. Zodra deze periode is verstreken, keren de winsten terug naar de staatskas en kunnen ze dus niet meer worden geïnd. We twijfelen er niet aan dat er in het verleden mensen zijn geweest die de dag erna merkten dat ze iets gewonnen hadden.

De belangrijkste niet-geclaimde winsten in de geschiedenis

De belangrijkste niet-geclaimde winsten in de geschiedenis

Pexels

Dat gezegd hebbende, zou de $44 miljoen gemakkelijk in de top tien van de grootste niet-opgeëiste winsten in de geschiedenis kunnen komen. Uiteraard heeft de houder van het winnende lot nog wat tijd, maar er zijn nu nog maar een paar dagen over. Desondanks zijn er in het verleden gevallen geweest waarin zelfs grotere winsten terugkeerden naar de staatskas. Dit zijn de belangrijkste:

  • EuroMillions, £64 miljoen. Dit is de grootste overwinning ooit voor een ticket dat in 2012 in Groot-Brittannië werd gekocht.
  • Powerball, $77 miljoen. Een man uit Georgia heeft de recordprijs van 77 miljoen dollar niet in ontvangst genomen, waarmee hij een treurig record vestigde in de geschiedenis van de Amerikaanse staat.
  • Mega Millions, $68 miljoen. Dit mysterie betreft een niet-opgeëiste overwinning in Queens, New York in 2022. Een jaar later verscheen er een gegadigde, maar er kon niets worden uitbetaald.

Het winnen van de loterij is een epische gebeurtenis, en uiterst onwaarschijnlijk. Het in ontvangst nemen van de prijs is echter een aparte uitdaging, waarbij het lot een nog mysterieuzere rol lijkt te spelen. Er is geen hoop meer voor de records in deze paragraaf, maar de winnaar van de 44 miljoen dollar in Florida heeft nog tijd om zijn dromen waar te maken.

Advertisement