Op een video is te zien hoe een man zijn smartphone moet pakken op een steenworp afstand van een op de loer liggende alligator

Janine image
door Janine

21 Maart 2024

Op een video is te zien hoe een man zijn smartphone moet pakken op een steenworp afstand van een op de loer liggende alligator
Advertisement

Florida staat bekend om veel dingen: de eindeloze stranden, het warme, subtropische klimaat, het themapark Disney... en alligators. Deze reptielen zijn constant aanwezig en het is verstandig om een zekere afstand te bewaren. Mensen zouden zich toch wel twee keer bedenken voordat ze een alligator benaderen in een poging een smartphone te pakken? Nou, nee: laten we eens kijken waarom.

Advertisement

“Je hand kwijt of een mobiele telefoon van 1000 dollar?”: de video gaat het internet rond

De video lijkt bijna een soort impasse in Mexicaanse stijl voor te stellen, met een prijs ertussen. Aan de ene kant staart een man naar de grond; aan de andere kant, net onder het wateroppervlak van een rivier en bijna onzichtbaar, ligt een alligator op de loer. In het midden, rustend op het gras tussen de twee, ligt de smartphone van de man, ter waarde van €1000. Het bijschrift van de video luidt: “Je hand verliezen of een mobiele telefoon van 1000 dollar?” Een moeilijke keuze.

Op een gegeven moment slaat de man zijn slag: heel kalm nadert hij het gras en pakt zijn mobiele telefoon. Hij kijkt bijna ongelovig, maar het is hem gelukt. Maar hij is nog niet tevreden: hij steekt zijn hand uit naar de alligator en geeft hem een klopje op zijn hoofd. Zou het een vriend van hem zijn? Of had het dier al gegeten? Misschien heeft de man geluk gehad, althans voor vandaag.

Advertisement

"Het meest 'Florida'-achtige dat ik ooit heb gezien": reacties op de video met de alligator

"Het meest 'Florida'-achtige dat ik ooit heb gezien": reacties op de video met de alligator

onlyinfloriduh/Instagram

Er is veel commentaar op de video van de man die zijn mobiele telefoon uit het gras probeert te halen, met een alligator op een paar centimeter afstand en klaar om uit het water te komen. Zoals je zou verwachten, gezien de goede afloop van het verhaal, richten de meeste commentaren zich op de humoristische kant van het verhaal. Een gebruiker schrijft dat de alligator in de video "het meest 'Florida-achtige is dat ik ooit heb gezien", waarop een gebruiker reageert met de hashtag #onlyinflorida. In een ongebruikelijke omkering van perspectieven vraagt een andere gebruiker "waarom pakte die man de telefoon van de alligator af?”: een goede vraag, terwijl een ander stelt dat hij een lange tak had kunnen nemen om zijn smartphone terug te krijgen. Tot slot luidt een commentaar:

De man pakt zijn telefoon en slaat vervolgens de alligator meerdere keren op zijn hoofd. Ik heb het gevoel dat de alligator in shock is: misschien zijn het onbegrepen dieren en zijn ze eigenlijk verdrietig omdat niemand ze ooit huisdieren te eten geeft.

We weten niet zeker wat deze gebruiker bedoelt, en misschien hij zelf ook niet.

Hoe gevaarlijk zijn alligators in Florida?

Het zijn wilde, extreem wijdverspreide roofdieren, begiftigd met een verbazingwekkende kracht en snelheid. Alligators in Florida moeten niet worden behandeld als zomaar een dier. En zeker niet als huisdier. Natuurlijk komen aanvallen op mensen niet zo vaak voor als de angst doet vermoeden, maar dat betekent niet dat het verstandig is om ze te benaderen.

Als we naar de video kijken, kunnen we niet zeker weten wat er voor of na de paar seconden gebeurde die op sociale media werden gedeeld. Wat wel zeker is, is dat een houding zoals die van de man absoluut vermeden moet worden, voor de veiligheid van zowel de mens als de alligator zelf. Maar ja, een virale video met duizenden reacties is veel populairder dan een mobiele telefoon van $1000... of een alligator uit Florida.

Advertisement