Familie geeft $10.000 uit aan een abonnement van Disney+ in de veronderstelling dat ze kaartjes voor Disney World kopen

Janine image
door Janine

27 December 2023

Familie geeft $10.000 uit aan een abonnement van Disney+ in de veronderstelling dat ze kaartjes voor Disney World kopen
Advertisement

Hoe vaak hebben we niet teruggedacht aan een aankoop, misschien wel online, waarbij we ons afvroegen of dit echt de juiste keuze was, of dat we in plaats daarvan het verkeerde artikel hadden gekocht. Een gezin ervoer precies deze situatie nadat ze 10.000 dollar hadden uitgegeven aan tegoedbonnen van Disney. Voor hen was het een manier om naar Disney World te gaan, maar ze realiseerden zich niet dat ze de verkeerde bonnen hadden gekocht.

Advertisement

Ze willen naar Disney World, maar kopen voor $10.000 aan tegoedbonnen van Disney+

Ze willen naar Disney World, maar kopen voor $10.000 aan tegoedbonnen van Disney+

Pexels

Een gezin plant een welverdiend bezoek aan Disney World, maar het is 2020 en ze worden vanwege de pandemie gedwongen hun vakantie uit te stellen. Na jaren wachten en een terugkeer naar de normaliteit, proberen ze opnieuw hun vakantie in het Disney Park te boeken. De ouders van Andie Coston, die het verhaal op sociale media vertelde, besluiten daarom voor 10.000 dollar aan cadeaubonnen van Disney te kopen om zo wat geld te besparen en te kunnen genieten van een vakantie in Disney World.

Als het echter tijd is om de cadeaubonnen te gebruiken, realiseert de familie zich dat ze niet de juiste zijn: ze kunnen niets boeken en betalen dat met het park van Disney te maken heeft. Hoe kan dat? Het lijkt erop dat Andie's ouders een fout hebben gemaakt en geen vouchers voor Disney World hebben gekocht, maar cadeaubonnen ter waarde van 10.000 dollar voor Disney+. Niet het themapark, maar de streamingdienst.

Advertisement

Het verhaal gaat viraal, en misschien is dat deze keer maar goed ook

Het verhaal gaat viraal, en misschien is dat deze keer maar goed ook

The Walt Disney Company/Wikimedia Commons - Public Domain

We kunnen ons de schok voorstellen nadat ze erachter kwamen dat ze nutteloze producten hadden gekocht, tenzij ze een leven lang voor Disney+ willen betalen. En voor hun nakomelingen. Wanhopig deelt Andie Coston haar zorgen op sociale netwerken, waarbij ze ook om hulp vraagt ​​bij het krijgen van terugbetaling. Maar een teruggave is niet mogelijk.

Andie's familie heeft namelijk al geprobeerd de kortingsbonnen te gebruiken om naar Disney World te gaan en moest dus de nummers op de achterkant wegkrassen. Hierdoor werd het feitelijk onmogelijk om terugbetaling van reeds gekochte tegoedbonnen aan te vragen. Volgens Andie was de aankoopfout te wijten aan het gebrek aan ervaring van de ouders met Disney-producten: ze wisten niet dat Disney+ een andere dienst was. En je kunt e-commerce sites op internet ook niet bekritiseren, aangezien de bonnen via wederkoop zijn gekocht. Dus wat konden ze doen?

De tussenkomst van Disney om Andie's vakantie te redden

Nadat Andie haar hart had gelucht, ging haar verhaal viraal, zodanig dat Disney zelf ingreep. De multinational transformeerde vervolgens de cadeaubonnen van $10.000 voor Disney+ in cadeaubonnen van $10.000 voor Disney World. Een dergelijke tijdige oplossing zou onmogelijk zijn geweest als Andie haar verhaal en zorgen niet op sociale media had gedeeld.

Kortom, mede dankzij het gelukkige einde is het onmogelijk om niet te lachen om wat er met Andie's familie is gebeurd. Vaak zijn we bang dat we een aankoopfout maken, maar nooit voor 10.000 dollar. Gelukkig kunnen Andie en haar familie genieten van een vakantie in Disney World. En ze zullen ongetwijfeld die keer niet kunnen vergeten dat ze per ongeluk hun nakomelingen bijna 90 jaar lang op Disney+ hadden geabonneerd.

Advertisement