Er is een plek waar je deel kunt uitmaken van de beroemde Simpsons-bank: het is voor velen een droom die uitkomt

Janine image
door Janine

27 Februari 2024

Er is een plek waar je deel kunt uitmaken van de beroemde Simpsons-bank: het is voor velen een droom die uitkomt
Advertisement

Weinig televisieprogramma's kunnen bogen op dezelfde bekendheid als The Simpsons. Met bijna 30 jaar activiteit achter de rug en nog steeds in productie, is deze animatieserie onze populaire cultuur binnengedrongen. Bovendien inspireerde het ook een reeks werken, zoals de beroemde muurschildering van de bank gemaakt in de wijk Camden in Londen. Een plek die iconisch is geworden, maar niet zo gemakkelijk te bereiken.

Advertisement

De Simpsons-bank in Camden, Londen

De Simpsons-bank in Camden, Londen

Steven Gonzalez/Instagram

Het is 19 april 2022, Wereld Simpsons Dag. Een pub in Noordwest-Londen kan eindelijk de muurschildering onthullen die is gemaakt als eerbetoon aan de beroemde animatieserie. De muurschildering, aangebracht aan één kant van de pub, toont de beroemde bruine bank die aan het einde van elk intro van The Simpsons verschijnt, telkens in een nieuwe gedaante.

Concreet is de muurschildering gemaakt door straatkunstenaar Steven Gonzalez, die de sfeer van de serie en hun verblijf wilde vastleggen. Als je naar het resultaat kijkt, doet elk detail denken aan de serie: de kleuren zijn hetzelfde, het afgebeelde meubilair staat op zijn plaats en er is zelfs de mogelijkheid om op de bank van de Simpsons te "zitten". Alleen is dat niet zo eenvoudig, zoals blijkt uit een video die op sociale media wordt gedeeld en viraal is gegaan.

Advertisement

Hoe moeilijk is het om op de Simpsons-bank te zitten?

Hoe moeilijk is het om op de Simpsons-bank te zitten?

secret.london/Instagram

In de virale video is de muurschildering frontaal en laat de perfecte creatie zien. Een meisje nadert het kunstwerk en probeert op een externe kist te klimmen die daar is geplaatst zodat fans de Simpsons-ervaring kunnen "beleven". Of in ieder geval een deel ervan. Het meisje neemt een aanloop, probeert te springen, maar het lukt haar niet om op de bank van de Simpsons te gaan zitten. Het onderschrift van het bericht luidt:

We zagen de virale muurschildering van the Simpsons en dachten: zo moeilijk zal het niet zijn om op de bank te zitten. Nou, blijkbaar is het nog een hele onderneming.

Kijkend naar de beelden kunnen we het alleen maar met haar eens zijn, vooral als het gaat om de eerste pogingen van het meisje, dat keer op keer op de bank probeert te springen. Telkens zonder het doel te bereiken, maar steeds met iets meer ervaring. En uiteindelijk lukt het bij de zoveelste poging en kan het meisje genieten van een iconisch moment.

“Waarom rent ze en stopt dan om te springen?”: reacties van gebruikers op sociale media

De lange reeks pogingen van het meisje om op de bank van de Simpsons te zitten, bleef niet onopgemerkt. De video ging viraal, zeiden we al, en gebruikers gingen los in de reacties. Een gebruiker vraagt ​​zich terecht af "waarom rent ze en stopt dan om te springen?": in feite lijkt dit niet de beste strategie om de muurschildering te beklimmen. Een ander bevestigt dit en schrijft "al dat rennen om vervolgens 99% van de aanloop te verliezen": de techniek laat misschien te wensen over, maar de passie en vastberadenheid zijn er zeker. In een reactie lezen we dat "de persoon die filmt je een handje had moeten helpen", maar daar zijn we het niet mee eens: het doel bereiken op eigen kracht geeft altijd meer voldoening. En andere commentatoren zouden ook zo moeten denken als wij, zoals deze gebruiker die schrijft: "Ik heb nog nooit in mijn leven iemand zo aangemoedigd”. En uiteindelijk slaagt het meisje erin om op de bank van de Simpsons te gaan zitten en ons mee te nemen op dit avontuur.

Advertisement