Drie Italiaanse mannen veroveren New York en introduceren de Venetiaanse variant van de tramezzino in de V.S. - Curioctopus.nl
x
Drie Italiaanse mannen veroveren New…
Veel mensen denken dat het weghalen van de hond of kat bij de dakloze een goed idee is, maar het kan ook ANDERS Binnen de verschrikkelijke wereld van de Indiase bruidenhandel worden meisjes verkocht als vee voor een paar dollar

Drie Italiaanse mannen veroveren New York en introduceren de Venetiaanse variant van de tramezzino in de V.S.

12 Mei 2017 • Door Skip
3.106
Advertisement

Qua restaurants betreft is Manhattan een van die plaatsen waar je maar hoeft te zeggen wat je wilt hebben en dan zal je wens zeker worden vervuld. Toch? Dat er altijd wel iets is en iets bestaat waar je nog niet aan had gedacht, blijkt maar weer uit het idee voor een onderneming dat bij een groep jongens uit Venetië kwam bovendrijven. In hun geval gaat het om het beroemdste driehoekige broodje in Italië, de tramezzino uit de regio Veneto. Op een dag vroegen de broers Filippo en Massimiliano Paccagnella en hun vriend Davide Pedon zich af: "Maar waarom maakt niemand in Amerika tramezzini?" Deze simpele observatie leidde tot de oprichting van hun bedrijf.

De drie mannen kwamen naar de Big Apple voor andere dingen en openden hun eerste tramezzinowinkel

De tramezzino (meervoud is tramezzini) was waarschijnlijk het enige Italiaanse product dat om wat voor reden dan ook nog niet naar Amerika was gebracht: zij waren de eersten die dat deden. De drie mannen zijn al enkele jaren in New York en hebben ander werk: Filippo Paccagnella is architect, zijn broer Massimiliano is manager bij een restaurant en Davide is een exportmanager bij een bekend voedselproductenbedrijf. Met hun idee en gebundelde vaardigheden is het hen gelukt om een stand te bemachten op de Smorgasburgmarkt in Brooklyn, een plaats waar je een van de honderd stands krijgt alleen als je echt iets origineels van goede kwaliteit te bieden hebt.

Merk is geregistreerd, de zaken gaan goed.

Toen ze het idee hadden bedacht, hebben ze gelijk het merk gedeponeerd, zowel in de V.S. als in Canada en hielden ze zich in de eerste instantie alleen in de weekenden bezig met hun tweede baan en verzorgden ze de catering. Al hun tramezzini zijn groter dan de Italiaanse variant en zijn gemaakt van kwaliteitsingrediënten, veel daarvan worden strikt geïmporteerd uit hun oorspronkelijke regio Veneto (vooral op de eerste plaats prosciutto crudo, vert. gedroogde ham!). Hun eerste winkel zal de deuren openen in mei 2017 en zal slechts plaats bieden aan een tiental mensen. Het zal hoofdzakelijk een winkel zijn waar je eten kan kopen en meenemen en catering kunt laten verzorgen. Echter is het de droom om ook in andere steden van Amerika hun merk Tramezzini in NYC te zien.

Je kunt als je wilt hun avontuur volgen op hun Facebookpagina.

Tags: USAItaliëVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt