Twee gigantische handen verrijzen uit de kanalen van Venetië: de boodschap die het uitdraagt gaat ons allemaal aan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Twee gigantische handen verrijzen uit…
20 foto's waarin de natuurwetten worden getart... Of bijna dan! Er zijn in Egypte 17 mummies en een nieuwe necropolis gevonden

Twee gigantische handen verrijzen uit de kanalen van Venetië: de boodschap die het uitdraagt gaat ons allemaal aan

2.951
Advertisement

Support is de naam die Lorenzo Quinn heeft gegeven aan zijn de constructie die hij heeft gemaakt ter gelegenheid van de Biënnale van Venetië 2017, een evenement dat twee keer per jaar plaatsvindt. Het kunstwerk stellen twee uitgehakte, enorme handen voor die uit het water komen en het Ca’ Sagredo Hotel ondersteunen. Het beeldhouwwerk is niet alleen indrukwekkend vanwege de omvang, maar is ook een visuele weergave van de klimaatverandering van de stijging van het waterpeil in de stad. Quinn is geboren in Rome maar heeft Italo-Amerikaanse roots en staat bekend om zijn werken van het menselijk lichaam, een thema dat in elk stuk van de kunstenaar terugkomt, of dat nou enorme beelden zijn of kleine juwelen. 

Quinm heeft zich laten inspireren door grote meesters van de beeldhouwkunst zoals Michelangelo, Bernini en de recentere Rodin.

Support is 100% in te delen in de categorie hedendaagse kunst doordat het iconografische en conceptuele aspecten in zich verenigt en omdat het de aandacht vestigt op de omgeving eromheen.

Advertisement

De insteek van het kunstwerk is dat de stad Venetië wordt "gesteund." De stad wordt bedreigd door de klimaatverandering; Quinn's werk is een oproep die aan de wereld is gericht.

"Kunst ondersteunt kunst."

De kunstenaar schrijft op zijn Instagramprofiel:"Kunst ter ondersteuning van kunst: tijdens de Biënnale is Venetië de wereldhoofdstad van de kunst, maar de stad is in gevaar en heeft onze hulp en bescherming nodig." Quinn wil bewustwording van de klimaatproblematiek teweegbrengen met zijn werk. Het gaat iedereen ter wereld aan, de "keiharde" stilte van zijn kunstwerk zegt in feite veel meer dan dat wij verzwijgen.

Tags: ArtiestenItaliëKunst
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt