Een enorme collectie Nazi-Voorwerpen zijn gevonden in een geheime kamer in Argentinië - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een enorme collectie Nazi-Voorwerpen…
hoe zorg je ervoor dat je kinderen meteen de eerste keer naar je luisteren wanneer je ze streng toespreekt 10 paar shirts die gewoon te geniaal zijn om niet te waarderen

Een enorme collectie Nazi-Voorwerpen zijn gevonden in een geheime kamer in Argentinië

Door Skip Tromp de Haas
4.836
Advertisement

Er zijn minstens 75 voorwerpen gevonden die door de Nazi's zijn gemaakt en waarvan mogelijk enkele door Hitler waren gebruikt. De vondst is het resultaat van de Argentijnse federale recherche en vond plaats in een geheime kamer in de woning van een privéverzamelaar, en een dergelijke vondst kan de belangrijkste zijn in het land waar, zoals je misschien al weet, veel Nazigeneraals naartoe waren gevlucht direct na het uiteenvallen van het regime. 

Een vondst die, als deze echt blijkt te zijn, dan kan het de grootste zijn die ooit Argentinië is gedaan.

foto: abc.net.au

In de kamer die werd gevonden door de politie stond van alles: vergrootglazen met hakenkruizen erin verwerkt, mondharmonica's, verschillende bustes van de Führer, werktuigen om gezichten mee te meten (die door hen werden gebruikt om joden te onderscheiden van Ariërs), messen, wapenschilden en nog veel meer.

foto: ABC News

Door enkele foto's die daar ook zijn gevonden denkt men nu dat deze voorwerpen van de hoge omes waren van het leger en dat enkele daarvan Hitler zelf had gebruikt (hij staat op enkele foto's ermee afgebeeld). Op een foto in het bijzonder staat hij met een loep die in de geheime kamer is gevonden. Experts denken dat deze echt is, maar er zal sowieso meer onderzoek worden gedaan door een internationaal team van deskundigen.

Advertisement
foto: ABC News

De onderzoekers van Interpol die worden geleid door Nestor Roncaglia, volgden de verzamelaar die de voorwerpen verstopte vanaf het moment dat enkele stukken tentoongesteld stonden in een plaatselijke kunstgalerie. Toen ze bij zijn woning aankwamen viel hen een boekenkast op die er twijfelachtig uitzag en later de ingang bleek te zijn van een geheime kamer. ABC News meldt hier het nieuws: 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt