Hij wapent zich met fascinerende ansichtkaarten uit de jaren ’60 en gaat op zoek naar dezelfde plaatsen om ze te fotograferen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij wapent zich met fascinerende ansichtkaarten…
11 foto's van toen die iedereen zou moeten zien 16 toiletbordjes die op geniale wijze het verschil tussen man en vrouw laten zien

Hij wapent zich met fascinerende ansichtkaarten uit de jaren ’60 en gaat op zoek naar dezelfde plaatsen om ze te fotograferen

Door Skip Tromp de Haas
386.481
Advertisement

Toen de fotograaf (maar ook schrijver en monteur!) Pablo Iglesias Maurer een oud luciferdoosje tegenkwam, werd hij het meest geraakt door het plaatje wat erop stond. Een ansichtkaartje van een vakantieoord dat in de jaren 60 was gebouwd. Maurer vroeg zich af hoe die plek er nu uit zou zien en ging ernaar opzoek. Uiteindelijk kocht hij zestig kaarten uit die tijd en maakte er een schitterend fotoproject over verlaten locaties in de V.S. van.

N.B. Het kan even duren voordat de GIF-plaatjes zijn geladen, maar het is echt de moeite waard!

via: dcist.com

Wat er over is van het zwembad van het Grossinger Catskill Resort Hotel.

Dit hotel was in bedrijf vanaf 1956 tot 1986 en ontving in zijn gouden jaren meer dan honderdvijftigduizend gasten per jaar.

Een medewerker van de bowlingzaal in de Homowack Lodge, een resort dat ligt in het Catskill-gebergte (in de staat New York).

Advertisement

Het overdekte zwembad van het Grossinger's Catskill Resort Hotel.

Er was vloerverwarming en er was overal klimaatbeheersing.

Dit is het olympische zwembad buiten. Toen het werd aangelegd in 1949 kostte het $ 400,000 min of meer 5 miljoen dollar op de huidige markt.

De kleedhokjes en de barretjes staan er al jaren niet meer...

Advertisement

Het tapijt in deze eetzaal van het Poconos-resort is compleet begroeid met mos.

Zo zag de bowlingbaan eruit in Homowack eruit toen de zaak nog goed liep in de periode jaren twintig en jaren zestig.

Advertisement

De lobby van de tennisclub van het Grossinger.

Advertisement

De inspiratie voor deze foto komt van een kaartje uit 1967.

Op de achterkant was geschreven: "Lieve Jonnie, als je hier bij me was dan zou ik lekker een stukje met je gaan paardrijden of golfen. Let goed op jezelf en tot gauw,
Dr. Waterman"

Dit gebouw in het Poconos-resort dat opnieuw werd gebouwd nadat het door een brand vernield werd was toen voor die tijd al best futuristisch.

In dit theater konden tot wel 1,200 mensen plaatsnemen. Ondanks de vervallen staat heeft het op een bepaalde manier zijn sprankeling behouden.

Het happy hour in deze zaal is al lang geleden opgehouden.

Alleen de stoel van de badmeester heeft de veronachtzaming weerstaan.

Het binnenzwembad van de Penn Hills Lodge and Cottages.

Het Jenny G Wing was een van de laatste gebouwen dat werd neergezet op het terrein van het Grossinger-resort (1964). Het werd ontworpen door Morris Lapidus, een beroemd architect uit die tijd.

Een theater in het verlaten Poconos-resort. Hier viel het doek voor de laatste keer begin de jaren negentig.

Mensen die hier verbleven in dit resort schreven:

"Lieve Bernie, je moet niet denken dat we je zijn vergeten hoor, maar we hebben het zo naar ons zin dat kaartjes schrijven ons een te zware opgave lijkt. Deze plek is fantastisch, net als de mensen hier. We kunnen ons geluk niet op! Tot gauw! Liefs van ons, Lou en Sheila."

Moet je eens zien hoe deze plekken binnen 50 jaar zijn veranderd... Ken jij nog plekken uit je jeugd, en weet je hoe die nu erbij liggen? Misschien kan je door dit alles geïnspireerd raken en zelf op onderzoek uitgaan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt