Kijk uit met haarbanden en diademen bij baby's en let op de gevaren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kijk uit met haarbanden en diademen…
Model zorgt voor ophef omdat ze zich niet onthaart. Het internet zeurt, maar Adidas gaat met haar in zee 20 tweets over kunstgeschiedenis waaruit blijkt dat door de eeuwen heen niets veranderd is

Kijk uit met haarbanden en diademen bij baby's en let op de gevaren

7.567
Advertisement

In winkelcentra's of gewoon op straat zien we dat veel kinderen op de arm van of aan de hand van moeder, een haarband of diadeempje in het haar hebben zitten. Het is nu in de mode om ook voor de allerkleinsten accessoires te kopen om de kleur van het haar of de gezichtsvorm beter uit te laten komen... maar weten we zeker dat dit ook geen ongewenste gevolgen heeft?

Braziliaans kinderarts José Eduardo de Souza denkt dat het dragen van deze haaraccessoires negatieve gevolgen kunnen hebben. 

De uit Brazilië afkomstige dokter José Eduardo de Souza vindt dat, op het moment dat ouders een accessoire willen plaatsen op het hoofd van hun kind, of dat nou een petje, haarband of diadeempje is, dat er dan goed moet worden gelet op het gedrag van de kleine wanneer het iets op het hoofd krijgt en de tijd daarna.

Als er wordt vastgesteld dat de baby slecht slaapt of bepaalde refluxsymptomen of andere ongemakjes vertoont dan wordt het zeer aanbevolen om de baby geen soortgelijk accessoire meer te laten dragen.

"De schedel van baby's, en de botten in het algemeen van kinderen gedurende de eerste paar jaar, groeien en bewegen voortdurend vanaf dat ze geboren zijn en krijgen langzaam hun vorm. Er zijn dus verschillende factoren die de flexibiliteit en beweeglijkheid van deze botten kunnen beïnvloeden. Een van deze factoren kan juist een haaraccessoire zijn die vaker strakker zitten dan zou moeten", zo merkt de Braziliaanse kinderarts op, en komt tot de conclusie dat als ouders iets op het hoofdje van hun kinderen willen zetten dat er mooi uitziet, dat ze dan kunnen kiezen voor zachte banden die op geen enkele manier de schedel beperken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt