7 functies van de smartphone die ooit nuttig kunnen zijn

door Skip

12 December 2017

7 functies van de smartphone die ooit nuttig kunnen zijn
Advertisement

De smartphone die we in onze zak hebben zitten kan heel veel dingen zoals twee mensen met elkaar in contact stellen die een halve wereld ver van elkaar verwijderd zijn en vrijwel directe berichten kunnen sturen en kunnen surfen door de wonderlijke wereld die het internet heet. De lijst is natuurlijk zeer bescheiden ten opzichte van wat je allemaal kan doen met een telefoon, je kan er namelijk veel meer mee doen, zoals deze 7 trucs waarvan je waarschijnlijk nog niet eens wist dat je ze kon doen, en waar je meteen weg van zult zijn.

Advertisement

1. Maak van je smartphone een afluisterapparaat

1. Maak van je smartphone een afluisterapparaat

maxpixel.freegreatpicture.com

Van je smartphone een uiterst handig spionagemiddel of een babycamera maken is heel makkelijk. Stel automatisch beantwoorden in op de telefoon, zet hem neer op de plek die je in de gaten wilt houden en ga hier vervolgens weg. Probeer dan de geplaatste telefoon te bellen of te videobellen. Je kan de geluiden in de omgeving horen, of in het geval van videobellen, zelf controleren met eigen ogen!

Het ideale zou zijn om een smartphone te gebruiken die je niet meer gebruikt, met een simkaart erin waarvan alleen jij het nummer hebt omdat het bij veel smartphones niet kan om automatische antwoorden alleen in te stellen voor bepaalde nummers, dus loop je het risico dat iedereen die belt de geluiden kan horen of de kamer kan zien!

Advertisement

2. Blokkeer je smartphone voor altijd.

2. Blokkeer je smartphone voor altijd.

Pixabay

Als je jouw smartphone hebt verloren en je zeker wilt zijn dat niemand bij je (persoonlijke) gegevens kan dan zal deze functie heel goed van pas komen voor je. Om op afstand een telefoon definitief te kunnen blokkeren is daar het IMEI-nummer voor nodig. Neem contact op met je telecomprovider en laat deze weten dat je een telefoon wenst te blokkeren. Geef aan hen dan de IMEI-code en de andere informatie die nodig is en dan heb je binnen korte tijd datgene wat je wilde hebben. De IMEI-code vind je op de doos van de telefoon, maar je kunt deze ook achterhalen door *#06# in te toetsen in het numerieke toetsenblok.

Als we allemaal smartphones zouden gaan blokkeren dan zou waarschijnlijk niemand ze meer stelen omdat ze gewoon totaal onbruikbaar zijn!

3. Maak van je smartphone een microscoop.

3. Maak van je smartphone een microscoop.

NonBony

Wil je dingen kunnen zien die niet waar te nemen zijn met het blote oog? Om dat te kunnen moet je het vergrootglas verwijderen dat in laserlampjes zit. Bevestig deze lens ter hoogte van de fotocamera en dan heb je een draagbare microscoop!

Hier heb je het bewijs dat dit gewoon helemaal kan!

4. Maak onderwaterfoto's

4. Maak onderwaterfoto's

/maxpixel.freegreatpicture.com

Een aantal smartphones zijn gemaakt om in water ondergedompeld te kunnen worden, maar bij veel andere smartphones kan dit niet. Op het web staan er echter heel veel manieren waarop je ook onderwaterfoto's kunt maken met een telefoon die juist niet waterbestendig is.

Een van de mogelijkheden is om een bescherming van polyethyleen te maken (normale vershoudfolie), en dit kost slechts twee minuten!

5. Vergrendelen met gezichtsherkenning

5. Vergrendelen met gezichtsherkenning

androidinsider

Op smartphones kan je kiezen op welke manier je deze wilt ontgrendelen: met een pincode, wachtwoord, of een symbool. De veiligste manier is echter gezichtsherkenning en het mooie is dat veel Androidtelefoons deze functie hebben! Kijk of jouw smartphone dit ook heeft door naar Instellingen, Beveiliging, Scherm ontgrendelen te gaan en gezichtsherkenning in te stellen.

Advertisement

6. Maak van je scherm een 3D-hologramprojector.

6. Maak van je scherm een 3D-hologramprojector.

Mrwhosetheboss/Youtube

Met een beetje geduld kan je een driedimensionale hologrammenprojector maken die, als je die op het scherm zet van de telefoon, schitterende beelden in de lucht projecteert. Je hebt er een doorzichtig CD-hoesje voor nodig, een stanleymes, een pen en een tape. Dan kan de lol beginnen!

7. Laat je smartphone langer meegaan.

7. Laat je smartphone langer meegaan.

VlogTimes

Is het jou ook opgevallen dat smartphones nogal kort meegaan? Weinig mensen weten echter dat een van de redenen waarom toestellen kapotgaan is dat er met de tijd stof gaat ophopen in de ingangen van de oplader en de koptelefoonaansluiting. Zorg er altijd voor dat deze gedeelten schoon zijn door een injectiespuit te gebruiken waarmee je dan lucht in deze openingen spuit om het stof te verwijderen.

Met deze gewoonte verleng je de levensduur van je mobiel aanzienlijk!

Advertisement