Apple's langverwachte nieuwe iOS 18-update onthuld: alle wijzigingen en compatibele iPhones

Janine image
door Janine

13 Juni 2024

Pixabay

Advertisement

De nieuwe update van Apple, iOS 18, is gearriveerd en brengt geweldig nieuws in de wereld van iPhones. Laten we samen uitzoeken welke apparaten het kunnen ondersteunen.

iOS 18 van Apple, wat er nieuw is in de update voor iPhone

Freepik

Elk jaar presenteert Apple software-updates waar gebruikers reikhalzend naar uitkijken. De gigant stelt gloednieuwe veranderingen en toevoegingen voor om zijn apparaten naar een technologische toekomst van de volgende generatie te brengen. Nu is het de beurt aan iOS 18, onthuld tijdens de World Wide Developer Conference 2024, een “baanbrekende” update die veel nieuws met zich meebrengt. Wat precies?

Allereerst lijkt het Control Center volledig vernieuwd: je kunt verschillende besturingselementen bewerken, toevoegen en verwijderen, hun positie verplaatsen en hun kleur veranderen. Het ongekende systeem met meerdere pagina's zorgt voor een ongekende controle. De berichtenapplicatie is tegemoetgekomen aan de wensen van veel gebruikers, met nieuwe opties die het gebruik vereenvoudigen en leuke introducties: iMessages zal de antwoorden voorgesteld door de kunstmatige intelligentie sneller en eenvoudiger zien, terwijl Siri ervoor zal zorgen dat de berichten van lange teksten worden samengevat. De innovatieve Genmoji-functie zal het ook mogelijk maken om specifieke, unieke en tekstconforme emoji te genereren, en het zal mogelijk zijn om de tekst te onderstrepen, door te strepen en te laten “schudden”.

Advertisement

iOS 18, nieuws over foto's, games en Siri

Het gebruik van de foto-app door smartphonebezitters groeit en daarom wilde Apple deze op AI gebaseerde functie vloeiender maken en steeds grotere mappen mogelijk maken. iOS 18 maakt het mogelijk om schermafbeeldingen te verbergen, ongewenste objecten uit afbeeldingen te verwijderen, alle onderwerpen in een foto te groeperen en de nieuwe functie Collecties te gebruiken. Met de app Image Playground wordt het ook mogelijk om afbeeldingen op maat te maken.

Apple heeft de laatste tijd veel nadruk gelegd op de Game Mode, dus het is niet verwonderlijk dat de grootste vernieuwingen ook dit aspect betreffen. Met iOS 18 zien we namelijk de Game Mode zijn intrede doen, waaronder Resident Evil met Arcade diver. De Apple Intelligence van Siri is een andere nieuwe toevoeging: het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple, dat veel nieuwe functies introduceert in nieuwe apps. Het is in feite de AI achter Siri en alle kunstmatige intelligentie-functies op deze smartphones. Om alles nog beter te maken, zal OpenAI's ChatGPT beschikbaar zijn op iPhones en geïntegreerd worden in Siri, dat een nieuw uiterlijk en meer intelligentie krijgt, maar alleen telefoons met Apple A17 Pro chip en hoger zullen het kunnen gebruiken.

Welke iPhones zullen compatibel zijn met iOS 18 en wanneer zal deze arriveren?

Pexels

De nieuwe update maakt het ook mogelijk om bepaalde applicaties te blokkeren, zodat niemand anders er toegang toe heeft. Maar wanneer zullen al deze nieuwe functies daadwerkelijk beschikbaar zijn? Op 11 juni 2024 begon de testfase met de release van de bèta voor ontwikkelaars, terwijl de publieke bètatest vanaf juli beschikbaar zal zijn. De stabiele update wordt daarentegen verwacht in de herfst, direct na de onthulling van de nieuwe iPhone 16. In de tussentijd kunnen bezitters van de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus overwegen om de latere modellen te kopen om te profiteren van iOS 18, dat net als zijn voorganger niet compatibel zal zijn met deze apparaten.

Uiteindelijk zal Apple's volgende update compatibel zijn met de iPhone 11, 12, 13, 14, 15, 3e generatie SE 2022, 2e generatie SE 2020, XR, XS en XS Max series. Het doel van iOS 18, zoals Apple tijdens WWDC aangaf, is om de al aanwezige functies te verbeteren door middel van Apple Intelligence en door een nog intuïtievere en beter aanpasbare iPhone te bieden.

Advertisement