Deze kunstenaars zijn zo getalenteerd dat je je ogen bijna niet kunt geloven

door Skip

04 December 2017

Deze kunstenaars zijn zo getalenteerd dat je je ogen bijna niet kunt geloven
Advertisement

Of een kunstwerk suggestief is of niet, dat is geheel subjectief. Je hebt mensen die in het kubisme de menselijke drama's maximaal tot uiting zien komen en er zijn mensen die liever de vage kleuren hebben van Monet die in elkaar overlopen. Er is echter een stroming in hedendaagse kunst die je moeilijk onbetuigd zal laten. Zo heeft het verleden al een opeenvolging gezien van uitstekende kunstenaars van het hyperrealisme, maar denk net dat ze er niet meer zijn. 15 hedendaagse kunstenaars die je gewoon helemaal zou aanzien voor foto's.

Advertisement

Diego Koi

Un post condiviso da DiegoKoi (Diego Fazio) (@diegokoi) in data:

Diego Koi werkt op een zelfde manier als een printer door te beginnen in een hoek van het doek om het vervolgens dan helemaal te vullen. Zijn werken, die hij uitsluitend heeft gemaakt met potlood en houtskool op papier of hout hebben de wereld veroverd. Om een doek af te ronden kost het hem ongeveer 200 uur zegt hij zelf.

Advertisement

Omar Ortiz

Un post condiviso da Omar Ortiz Artista (@omar_ortiz_artista) in data:

Het handelskenmerk van Omar Ortiz is zijn vermogen en kennis om kleuren, licht en schaduwen te kunnen integreren. Hij kan vrijwel elk deel van het lichaam op ongelofelijk echte manier reproduceren.

Gregory Thielker

Un post condiviso da Gregory Thielker (@gregorythielker) in data:

Nee, we zijn niet overgestapt op fotografie. Wat je ziet is een schilderij, olie op doek om precies te zijn. De specialiteit van Gregory Thielker is het weergeven van landschappen bekeken door een beregende ruit.

Un post condiviso da Gregory Thielker (@gregorythielker) in data:

Roberto Bernardi

Un post condiviso da Bernardi + Spence (@bernardiandspence) in data:

Het niveau van hyperrealistische schilderijen lijkt erop niet te gaan dalen, en zeker ook niet wanneer het gaat om Roberto Bernardi. De enige manier om er zeker van te zijn dat het geen foto is waar je naar aan het kijken bent, is door hem in actie te zien.

Advertisement

Un post condiviso da Bernardi + Spence (@bernardiandspence) in data:

Robin Eley

Un post condiviso da Robin Eley (@robineleyartist) in data:

Deze Londense kunstenaar is ongelofelijk kundig in het gebruiken van olieverfkleuren. Hij schildert vaak lichamen die zijn bedekt met een doorzichtig doek. Het eindresultaat is exceptioneel.

Advertisement

Gottfried Helnwein

Un post condiviso da Gottfried Helnwein (@gottfriedhelnwein) in data:

Dit is een van de weinige kunstenaars die acquarelverf gebruikt. Hij is van de miniemste details en houdt van schilderen, beeldhouwen en tekenen.

Vincent Fantauzzo

Un post condiviso da Vincent Fantauzzo (@vincent_fantauzzo) in data:

De schilderijen van deze Australische kunstenaar zijn in heel de wereld bekend. De mensen in zijn schilderijen zijn vaak arm, hun gezichten getekend door het leed dat zij hebben meegemaakt.

Advertisement

Kamalky Laureano

Un post condiviso da Kamalky Laureano (@kamalkylaureano) in data:

Het doel van deze Domenicaanse kunstenaar is om zo veel als mogelijk de realiteit te benaderen. Zijn schilderingen zijn bijna allemaal gemaakt met acrylverf, dat ze op unieke wijze laat glanzen.

Matthew Cornell

Un post condiviso da Matthew W Cornell (@matthewcornellart) in data:

Als je een schilderij ziet met daarop de golven van de zee, dan zal dit waarschijnlijk door Matthew Cornell komen, want deze kunstenaar is gespecialiseerd in het maken van bedriegelijk echte golven.

Advertisement