Mensen kunnen niet geloven dat dit een schilderij is. Maak kennis met de hyperrealistische schilderijen van Kei Mieno - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Mensen kunnen niet geloven dat dit een…
Een hobby hebben is goed voor je gezondheid. Hier zijn 10 dingen die je kan doen om perfect te ontspannen 20 toevalligheden die maar eens in het leven voorkomen

Mensen kunnen niet geloven dat dit een schilderij is. Maak kennis met de hyperrealistische schilderijen van Kei Mieno

2.100
Advertisement

In de kunstgeschiedenis is het een opeenvolging geweest van stromingen waarvan het 't doel is geweest om zo natuurgetrouw mogelijk de realiteit weer te geven en van stromingen die dit anders maakte, geïdealiseerd. Hetzelfde gebeurt nu in deze tijd, maar dan extremer, en dat komt duidelijker naar voren zowel in de ene stroming als de andere. Waar in moderne kunst enerzijds realistische concepten onherkenbaar worden gemaakt, is het bij het hyperrealisme het doel om de toeschouwer te verwarren, te bedriegen en het idee te geven dat hij een foto ziet in plaats van een schilderij.

De Japanse kunstenares Kei Mieno kan je als een van de beste bedriegsters definiëren, want haar schilderijen worden niet meteen als zodanig herkend.

Schilderij? Niets waar je dat uit zou kunnen vermoeden, want het natuurlijke licht, de schaduwen en de kleuren die echte kleuren zo benaderen, bedriegen en denk je naar een foto te kijken.

foto: Kei Mieno

Terwijl je echter naar een olieverfschilderij zit te kijken.

foto: Kei Mieno
Advertisement

Kei Mieno een dertigjarige Japanse kunstenares van Hiroshima, beheerst het schildersvak sinds 10 jaar.

foto: Kei Mieno

Haar favoriete onderwerpen zijn gezichten waarop ze haar hyperrealistische technieken kan oefenen.

foto: Kei Mieno

Kei vindt het echter niet prettig dat haar werken als bedrog worden gezien, haar doel is alleen maar om de realiteit weer te geven zoals deze is, daar is niets bedrieglijks aan.

foto: Kei Mieno
Advertisement
foto: Kei Mieno

Er is geen detail dat de de penselen van Kei ontgaat: de huid, de plaats van elke haartje, de natuurlijke gezichtsrimpels.

foto: Kei Mieno
Advertisement
foto: Kei Mieno

Ze heeft de aandacht getrokken van de wereld nadat ze op haar Twitteraccount een foto van een schilderij van haar deelde.

foto: Kei Mieno
Advertisement

Het bericht is tienduizenden keren gedeeld, wat deze jonge kunstenaar beroemder maakte.

foto: Kei Mieno
foto: Kei Mieno

Deze dame verdient al het succes dat mensen in deze wereld haar kunnen geven!

foto: Kei Mieno
foto: Kei Mieno
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt