Spectaculaire infraroodfoto's van Tsjernobyl 31 jaar na de ramp - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Spectaculaire infraroodfoto's van Tsjernobyl…
18 22 hartstikke realistische situaties waar het angstzweet je uitbreekt

Spectaculaire infraroodfoto's van Tsjernobyl 31 jaar na de ramp

1.519
Advertisement

Om 01.23 uur op 26 april 1986 vond datgene plaats wat herinnerd zou gaan worden als het ergste ongeluk dat er ooit in een kerncentrale heeft plaatsgevonden. De centrale met de naam V.I. Lenin bevond zich in het noorden van Oekraïne (dat toen deel uitmaakte van de Sovjet-Unie) en bevond er zich op slechts 3 kilometer afstand de stad Prypjat terwijl 18 kilometer verder de veel bekendere stad Tsjernobyl stond.

Een samenspel van factoren, uiteenlopend van afwijkingen in de constructie tot een misdadig slecht regelen van het onderhoud en aansturen van het personeel, leidde ertoe dat het dak losraakte van de reactor en er een grote brand ontstond, met als gevolg dat er radioactief materiaal in het omliggende gebied terechtkwam en in de maanden (en jaren) daarna, ook in veel andere delen van Europa en de wereld.

Nu, meer dan 30 jaar later is het hele gebied verboden en blijft het gehuld in een waas van mysterie en ontoegankelijkheid, zozeer zelfs dat het de aandacht trekt van ontdekkers en avonturiers uit alle hoeken van de wereld.

Onder hen is er eentje die het vernoemen waard is, de Wit-Russische fotograaf Vladimir Migutin. Hij heeft rondgedoold in dit spookachtige gebied en doet ons deze schitterende reeks van infraroodfoto's cadeau.

Advertisement
Tags: NatuurFotografie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt