Dit huis van cement is in slechts 24 uur gebouwd voor de helft van een gewoon huis - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit huis van cement is in slechts 24…
12 zeldzame foto's van de nepwijk die in Amerika werd gebouwd om voor de vijand een vliegtuigenfabriek te verbergen 13 typische situaties waar mannen van zwangere vrouwen mee moeten leven

Dit huis van cement is in slechts 24 uur gebouwd voor de helft van een gewoon huis

Door Skip Tromp de Haas
4.778
Advertisement

Voor wie aan de kosten moet van het bouwen van een eigen huis zou het een droom zijn als ze dit binnen een dag gedaan konden krijgen voor de helft van de geplande begroting. Veel mensen zien dit alleen maar als een dwaas idee, maar de basis voor deze nieuwe 'droomtechnologie' is gelegd en gaat vaker worden gebruikt dan nu het geval is. En dan hebben we het over 3D printen waarbij, voor zover dat ons niet nieuw in de oren klinkt, ze nog steeds zijn verdergegaan met het opzoeken van de grenzen van wat er mogelijk is, tot op het punt dat er nu complete huizen worden 'geprint'.

Een voorbeeld van hoe een huis gebouwd wordt met deze technologie: wie weer zullen je kleinkinderen wel in een geprint huis wonen!

Het idee is bedacht en uitgevoerd door ICON, een klein bedrijf dat duurzame methoden ontwikkelt om iedereen de kans te geven een huis te kunnen bezitten.

foto: Icon Build

Het idee van ICON botst met een uiterst actueel thema, namelijk hoe lastig het is, niet alleen voor jonge mensen om de uitdaging van een huis kunnen kopen aan te gaan en dus een dak boven je hoofd te hebben en daar eigenaar van zijn. Het is een probleem dat in ontwikkelde landen speelt, die in ontwikkeling zijn of die onderontwikkeld zijn.

Om dit soort huizen te bouwen worden hele grote 3D-printers ingezet.

foto: Icon Build

Het hele proces kan wel 12 tot 24 uur duren voor een apartement van 60 vierkante meter.

Advertisement

Het doel van ICON is om veilige, kwalitatieve huizen te maken die voor iedereen toegankelijk zijn.

foto: Icon Build

Het bedrijf zegt dat het op dit moment een gelijkvloersappartement kan bouwen voor tienduizend dollar, maar er wordt aan gewerkt om de prijs te laten zakken naar vierduizend dollar.

foto: Icon Build

Het record dat ze bij ICON beogen te breken is niet het snelheidsrecord, daar gaat het niet om, het gaat om de veiligheid van het eindproduct. Een huis bouwen in een mum van tijd zonder je aan de veiligheidsvoorschriften te houden zou totaal onlogisch zijn.

Op dit moment heeft het bedrijf alleen kleine huizen gebouwd (niet groter dan 60m2), maar in theorie heeft een 3D-printer geen beperkingen: in de toekomst zullen hele gebouwen met meerdere verdiepingen kunnen worden gebouwd in deze wereld!

En jij, als je kon, zou jij dan een huis laten bouwen met een 3D-printer, waarbij je behoorlijk zou kunnen besparen met de garantie dat je het na 24 uur al kunt betrekken?

Bekijk de Video:

Tags: Uitvindingen3DHuizen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt