Dit 3D geprinte huis is voorzien van alle comfort en belooft het probleem van dakloosheid op te lossen - Curioctopus.nl
x
Dit 3D geprinte huis is voorzien van…
Stedelijk ontwerp: 21 stadsomgevingen die zijn getransformeerd met projecten die nuttig en mooi om te zien zijn 15 foto's van situaties of objecten die zelfs de meest zelfverzekerde mensen ongemakkelijk zouden maken

Dit 3D geprinte huis is voorzien van alle comfort en belooft het probleem van dakloosheid op te lossen

30 December 2020 • Door Janine
1.334
Advertisement

3D-printen is een technologie die over de hele wereld een echte revolutie met zich meebrengt in het bedenken van het ontwerp en de productie van elk object. Van de kleinste en gebouwd voor vermaak tot de grootste, belangrijkste en functionele dingen op verschillende gebieden, alles onafhankelijk ontwerpen en realiseren is een innovatief concept, waardoor we allemaal potentieel producenten en consumenten tegelijk zijn.

En het is prachtig als deze technologieën praktische toepassingen vinden, mooi om naar te kijken en vooral nuttig bij het oplossen van de meest uiteenlopende problemen. Zoals in het geval van het bijzondere huis dat we je nu gaan presenteren, een echt huis compleet met alle comfort, ontworpen en geprint dankzij de 3D-techniek, met lage kosten en snelle levertijden.

via: New Story

Het idee kwam van een Amerikaanse startup uit Austin, in Texas. Het nogal ambitieuze doel is een einde te maken aan het probleem van dakloosheid en de vele, te veel mensen die dag in dag uit niet kunnen rekenen op vier muren en een dak boven hun hoofd om hun toevlucht te nemen. Dit huisje kan worden geprint en is klaar om bewoond te worden voor slechts $4.000, en de tijd die het kost om het te bouwen is absoluut niet te vergelijken met wat nodig is om een ​​traditioneel huis te bouwen.

Deze huizen, die voor het oog niet te onderscheiden zijn van normale huizen, zullen hun debuut maken in El Salvador, waar ze de moeilijkste lagen van de bevolking zullen ontmoeten. Betaalbare prijzen en bouwsnelheid - ongeveer 24 uur - zijn de sleutels waarmee 3D-huizen beloven mensen in nood te helpen, ook door middel van donaties. De hoop is dat veel mensen hier eindelijk de zekerheid in kunnen vinden die ze verdienen.

Advertisement

"Vooruitgang in technologie en materialen maken het mogelijk om de kosten en tijd te verminderen die nodig zijn om een ​​nieuw huis te bouwen", aldus een woordvoerder van het Ross Center for Sustainable Cities. We konden het alleen maar eens zijn, gezien het feit dat het bouwen van een huis dat is verkregen met de nieuwste technieken, tegen lagere kosten en in korte tijd een winnende combinatie lijkt te zijn vol positiviteit.

Ook in noodsituaties, waar bijvoorbeeld wijken en bewoonde centra worden verwoest door natuurrampen, kunnen deze huizen echt een fundamentele hulpbron zijn. En binnen ontbreekt niets: woonkamer, badkamer, slaapkamers en zelfs een veranda als buitenruimte. Het enige dat overblijft is hopen dat projecten als deze het begin markeren van een positief keerpunt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt