De draagbare windturbine komt eraan die in de rugzak past en elektronische apparaten kan opladen - Curioctopus.nl
x
De draagbare windturbine komt eraan…
Hij wil niet betalen voor een parkeerplaats op de luchthaven en laat zijn auto op de snelweg staan Zijn dochter wil video's maken op TikTok en wil niet studeren: hij neemt haar mee naar de bouwplaats waar hij werkt om haar van gedachten te doen veranderen

De draagbare windturbine komt eraan die in de rugzak past en elektronische apparaten kan opladen

29 Mei 2022 • Door Janine
752
Advertisement

Wie heeft er nog nooit met een lege batterij van zijn mobiele telefoon of andere apparaten gezeten, niet wetende hoe hij deze moest opladen? Gezien het constante gebruik dat we maken van onze elektronische gadgets, is het een absoluut normale situatie dat veel problemen kan opleveren.

En soms is het niet voldoende om een ​​powerbank bij de hand te hebben, aangezien dit accessoire ook te downloaden is. Allemaal principes waarvan de makers van de ongelooflijke uitvinding die we je gaan vertellen perfect op de hoogte zijn, een op zijn zachtst gezegd waardevolle en milieuvriendelijke hulp voor al diegenen die niet langer rond willen lopen met een lege batterij. Laten we eens kijken wat het is.


Van de energie die de natuur ons ter beschikking stelt profiteren, zonder het te belasten, om onze activiteiten te voeden: bestaat er iets beters? Juist vanuit dit principe starten veel projecten die gebaseerd zijn op hernieuwbare bronnen en die een belangrijke basis leggen voor een duurzamere toekomst.

In dit geval heeft een zeer bijzondere windturbine veel aandacht getrokken. Het is een van die objecten die kampeerders, wandelaars of zelfs onderzoekers die veel tijd buitenshuis en misschien in de natuur doorbrengen, echt gelukkig kunnen maken, en om deze reden problemen kunnen hebben met de batterijen van hun apparaten.

Stel je voor dat je een licht en compact apparaat in je rugzak hebt dat, indien nodig, verandert in een windturbine die je elektronische instrumenten via USB van stroom kan voorzien. Klinkt het als sciencefiction? In werkelijkheid is het dat helemaal niet, en Shine bewijst het.

Advertisement

Deze turbine doet precies wat hij belooft: hij gebruikt de kracht van de wind om elektronische apparaten op te laden, waar je ook bent. Hij weegt iets meer dan een kilo en is, zoals gezegd, absoluut draagbaar. Door hem op een statief aan te sluiten, kan hij ons mogelijk voorzien van alle schone energie die we nodig hebben voor smartphones, tablets en meer.

Shine is ontstaan ​​uit een idee van Aurea Technologies, gevestigd in Nova Scotia, in Canada. Een realiteit die hard heeft gewerkt om de kritieken die een dergelijk object zou kunnen hebben, te minimaliseren. De technici die het ontwikkelden, werkten voornamelijk aan het verlichten van de componenten, waardoor alles meer dan efficiënt werd. Het project ontstond in 2021 en heeft dankzij crowdfunding genoeg geld opgehaald om zich te ontwikkelen en om te zetten in realiteit.

Hoe zit het met de kosten? Om Shine te hebben moet je ongeveer 300 euro betalen en er zijn al zo veel bestellingen gedaan, dat de voorraden van het object schaars zijn. Een heel slimme en praktische uitvinding, vind je niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt