Start-up ontwikkelt revolutionair apparaat dat vochtige lucht omzet in drinkwater - Curioctopus.nl
x
Start-up ontwikkelt revolutionair apparaat…
Wanneer kinderen adolescent worden dan staan ze voor drie uitdagingen, zo help je ze het beste Een start-up komt met diervriendelijke eierproductiemethode waar geen kip aan te pas komt

Start-up ontwikkelt revolutionair apparaat dat vochtige lucht omzet in drinkwater

04 Juli 2022 • Door Skip
269
Advertisement

Drinkwater is een onmisbare hulpbron. Het wordt steeds belangrijker om dit succesvol op te kunnen slaan en het voor iedereen op aarde beschikbaar te maken, vooral voor landen met een verhoogd risico op droogte zoals Somalië en Ethiopië maar ook India. Deze Tunesische startup heeft de taak op zich genomen om hier vat op te krijgen en te proberen deze problematiek verhelpen en wel dankzij een innovatieve vondst. Het is een apparaat dat vochtige lucht om kan zetten in schoon water dat dus te drinken is.     


Het bedrijf Kumulus Water heeft de laatste hand gelegd aan de Kumulus-1, met het doel dat iedereen toegang heeft tot deze eerste levensbehoefte. Dit prototype is feitelijk een watergenerator die water uit de lucht haalt (atmosferisch water) die 20 tot 30 liter drinkwater kan produceren in de tijdspanne van een dag. Dat is echt een aanzienlijke hoeveelheid waar een aantal problemen die gerelateerd zijn aan droogte, mee opgelost kunnen worden. Het is zo ontworpen dat eventuele schadelijke bacteriën die aanwezig zijn in de vochtige lucht, geneutraliseerd worden. Als het water eenmaal is opgevangen komt het terecht in een speciaal reservoir en kan het 100% veilig, direct gedronken worden net als je dat met water uit een fles doet.

In de beschrijving op de site is te lezen:"Dit apparaat kan worden voorzien van een zonne-energiepaneel, dat hem volledig autonoom en onafhankelijk maakt. De Kumulus-1 is een intelligent apparaat dat opties biedt om hem op afstand te besturen via onze applicatie alsmede functionaliteiten die ervoor zorgen dat water duurzaam en efficiënt wordt geleverd."

Door z'n vorm is het apparaat heel geschikt om te verplaatsen, iets dat van fundamenteel belang is als je hem overal wilt kunnen installeren waar dat moet. Het eerste model is bijvoorbeeld in een school in Algerije geplaatst waar de toegang tot drinkwater beperkt is. De mensen ter plaatse zijn er heel enthousiast over. 

"Nobele projecten geven hoop en inspiratie aan jongeren en wakkeren de nieuwsgierigheid nog meer aan. Kumulus heeft het genoegen mogen smaken om Fondation Orange Tunisie te mogen vergezellen bij de opening van de basisschool in Bayadha" schrijft het bedrijf op Facebook. "We hebben de gelegenheid gekregen om ons apparaat en technologie te testen en te demonstreren zodat alle leerlingen van school mogelijk toegang tot vers drinkwater zullen hebben. We zijn Orange dankbaar voor hun steun en vertrouwen."

Of de Kumulus-1 toekomst heeft daarvoor zal er moeten worden gewacht op de goedkeuring door de plaatselijke autoriteiten. Als het zover is en als het wordt goedgekeurd zal dit alles een grote doorbraak zijn voor al die mensen die moeilijk bij zo'n kostbaar maar essentiële hulpbron kunnen komen.

Wat is jouwe mening over dit revolutionaire apparaat?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt