Het kussen waarvan je niet wist dat je het wilde: nu kun je comfortabel slapen tijdens het reizen

Janine image
door Janine

07 November 2021

Het kussen waarvan je niet wist dat je het wilde: nu kun je comfortabel slapen tijdens het reizen
Advertisement

Er zijn objecten waarvan we niet wisten dat we ze wilden totdat we hun bestaan ​​ontdekten. De meest ingenieuze uitvindingen zijn altijd de schijnbaar banale: eenvoudige voorwerpen die zijn uitgevonden om een ​​veel voorkomend probleem op te lossen. Hoe vaak zijn we in een vliegtuig of in de auto in slaap gevallen en werden we wakker met nekpijn? Zittend slapen is niet het beste wat betreft comfort: het hoofd heeft de neiging om naar achteren of naar voren te bungelen. Om deze reden zijn er kussens uitgevonden die in de nek worden geplaatst: om de slaap te bevorderen en pijn te voorkomen. Maar dat is natuurlijk niet alles.

Advertisement
kickstarter

kickstarter

De uitvinding waarover we je vandaag gaan vertellen is de verdienste van Paula Blankenship en haar ervaring: na meerdere reizen te hebben gemaakt zonder te slapen, of ongemakkelijk te slapen, creëerde ze NodPod: "een hangmat voor het hoofd". Paula legt ons de functie en voordelen uit en zegt: "De reden waarom het moeilijk is om te rusten of te slapen tijdens de reis, is omdat je je hoofd, nek en rug niet loodrecht en in een vergelijkbare hoek van 90 graden kunt houden zoals je 's nachts in bed slaapt. Het NodPod-kussen lost dit probleem op door precies dat te doen."

In korte tijd werd het idee van Paula werkelijkheid en dankzij de steun op internet werd het kussen te koop aangeboden op een online platform genaamd "kickstarter". Meer dan 7.000 ondersteuners hebben bijgedragen aan dit project, zich bewust van het potentieel van dit eenvoudige maar zeer nuttige kussen.

Advertisement
kickstarter

kickstarter

NodPod ziet eruit als een kleine hangmat: hij heeft flappen aan de uiteinden waarmee hij aan de stoel kan worden gehaakt zonder de passagier die erachter zit te storen. Er is een kussen dat onder de kin wordt geplaatst en waarmee je je hoofd comfortabel kunt laten rusten zonder ongemakkelijke houdingen aan te nemen. Of je nu met het vliegtuig, de bus, de trein of de auto reist, je kunt genieten van de rit en uitrusten zonder ongemakkelijk wakker te worden met nekklachten. NodPod is momenteel online te bestellen. De slogan van NodPod somt in het kort alle voordelen op: "Geniet van een werkelijk uitzonderlijke slaap tijdens het reizen met het reiskussen NodPod!”.

Advertisement