Moeder deelt op TikTok handige boodschappentrucs voor wanneer je maandelijks weinig geld hebt

door Skip

03 Juli 2022

Moeder deelt op TikTok handige boodschappentrucs voor wanneer je maandelijks weinig geld hebt
Advertisement

Maaltijden vormen maandelijks toch de grootste kostenpost. Eten is een noodzakelijke behoefte waarop niet makkelijk valt te besparen. Een groot deel van het salaris gaat uiteindelijk in de boodschappen zitten, zeker wanneer er thuis veel mensen zijn en je hen allemaal voldoende eten wil geven, met name de kinderen. Een moeder heeft echter een geniaal systeem bedacht waarmee ze maar één (Britse) pond per hoofdmaaltijd hoeft uit te geven en deelde zij dit met mensen op TikTok

via The Sun

Advertisement
maddyaboutmoney/TikTok

maddyaboutmoney/TikTok

Maddy Alexander-Grout heeft een effectieve methode, die ze graag met internet wilde delen, bedacht om te besparen op de kosten van eten door een uitgedacht systeem te bedenken waarmee ze tussen de 80 pence en anderhalve pond uitgaf per portie. Hoe zit dat precies?

Maddy richt zich op ouders die net als zij hun kinderen blij willen maken aan tafel zonder daarvoor heel veel geld te moeten uitgeven. Zij ervaarde zelf dit probleem totdat ze een oplossing gevonden had. "Ik leefde van bliktomaten op toast, maar nu gebruiken we een maaltijdkalender en haal ik ook van TikTok inspiratie voor goedkope maaltijden. Ik heb een inventaris van wat we hebben en wat we nu aan het doen zijn. Zo kan ik bijhouden wat we nodig hebben" vertelt Maddy.

Ze heeft een bewaarplaats om producten in te bewaren zoals pasta, linzen, rijst, kikkererwten, bliktomaten, gedroogde kruiden en gezeefde tomaten. Ze zorgt er ook voor dat ze altijd diepvriesgroente heeft die zijn te gebruiken wanneer je maar wilt. 

Advertisement
maddyaboutmoney/TikTok

maddyaboutmoney/TikTok

"Chilipoeder, fajitakruiden en Italiaanse kruidenmix zijn onmisbaar, en haal ik goedkope roomkaas of huismerk kippenbouillon voor basissauzen. Ik koop plakken spek, dat is veel goedkoper en kan je prima in pasta en risotto's verwerken."

Daarnaast komt Alexander-Grout ook nog met de suggestie nooit iets in de aanbieding te kopen "gewoon omdat het kan, kijk goed of het in je plannen past, anders verspil je alleen maar voedsel. Ik ga meestal tegen 19.00 uur boodschappen doen omdat het aanbod dan beter is. Ik koop alleen worst wanneer die in de aanbieding is en ga ik ongeveer vier keer per week boodschappen doen." 

Je kinderen niet meenemen naar de supermarkt is nog een advies, want "een van de belangrijkste dingen bij het besparen van geld is niet je kinderen niet meenemen als je ook zonder hen kan. Ze willen altijd wel wat en ik vind het veel moeilijker om me aan het budget te houden als ik ze bij me heb. De dingen die stiekem toch in het karretje belanden!"

Wat vind jij van de besparingstips van deze moeder? 

Advertisement