Het duurt te lang om krieltjes te schillen, maar oma weet raad en heeft hiervoor een truc

door Skip

03 September 2023

Het duurt te lang om krieltjes te schillen, maar oma weet raad en heeft hiervoor een truc
Advertisement

Een van de producten die veel wordt gebruikt in de keuken is de aardappel. Er zijn talloze recepten die je met dit product kan maken en zijn die echt heerlijk. Maar er is een ding wat we niet zo leuk vinden wanneer het over aardappelen eten gaat, namelijk dat ze je moet schillen. Van de vele variëteiten die er in de natuur zijn is het krieltje toch wel het vervelendst om te schillen.

Rond en klein dat ze zijn en moeten we elke keer wanneer we ze gaan gebruiken, veel moeite doen maar gelukkig is er een truc die maar weinig mensen kennen. Het werkt snel en effectief.

Advertisement

Wat is de snelste manier om krieltjes te schillen?

Wat is de snelste manier om krieltjes te schillen?

Йоана Петрова/Flickr - Not the actual photo

Aardappelgerechten zijn heerlijk en vallen bij veel mensen in de smaak. Uit de oven, gefrituurd, uit de koekenpan of als ingrediënt in de bereiding van pasteien en zo; deze knol maakt het allemaal extra speciaal. Maar ze schillen is geen pretje en kiest men daarom dus de voorgeschilde versie of kiest men liever een andere aardappelvariant.

Ze zijn rond en veel te klein, maar deze aardappelsoort wordt zeer gewaardeerd door fijnproevers. En toch zijn ze lastig om klaar te maken. Niet iets al te moeilijks, als je ze niet hoefde te schillen tenminste. Je kan ze ook zeker met schil eten maar in verschillende recepten wordt het toch aangeraden de schil te verwijderen. Sommigen gebruiken gewoen een mes, sommigen een aardappelschiller en sommigen doen dat heel slim, gebruiken een oude truc van oma.

Advertisement

De sponstruc...

De sponstruc...

Philippa Willitts/Flickr - Not the actual photo

Om krieltjes te schillen zijn er meerderen die daarvoor een spons gebruiken. Een snel en simpele methode en lijkt ideaal te zijn wanneer je krieltjes wilt schillen zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn.

Aangezien zij een zeer dun schilletje hebben hoef je ze alleen maar goed af te spoelen onder de stromende kraan en ze te deppen met een keukenpapiertje of een theedoek en ze dan met een schuursponsje de schil te verwijderen. Zorg ervoor en da's logisch, dat het een nieuwe en schone spons is zodat er geen sponsrestjes achterblijven. Probeer deze slim gevonden list uit. Het resultaat wat je snel zal boeken zal je versteld doen staan.

Na de krieltjes snel te hebben schoongemaakt kan je ze gaan gebruiken in je recepten... eet smakelijk!

Advertisement