Gebruik een pot om je uien langer in te bewaren

door Skip

10 September 2023

Gebruik een pot om je uien langer in te bewaren
Advertisement

Uien zijn goed vertegenwoordigd in keukens in heel de wereld. Ze zijn onmisbaar als men net even dat extra beetje smaak wenst te geven, zodat gerechten uniek worden. Uien zijn heerlijk wanneer ze gefruit zijn in olie, maar kunnen ook prima rauw gegeten worden, wellicht in een hele lekkere salade.

Maar er is wel iets wat voor irritatie zorgt wanneer we uien kopen: hoe moet je ze nou zo bewaren dat ze niet gaan rotten of dat ze gaan schimmelen aan de buitenkant? Er is een manier die waarschijnlijk niet zo veel gebruikt wordt die echter wel heel goed werkt. We gaan eens kijken hoe dat precies zit.

Advertisement

Hoe moet je uien bewaren zodat ze langer meegaan?

Hoe moet je uien bewaren zodat ze langer meegaan?

Curioctopus

Uien bevatten veel kalium en mogen eigenlijk nooit ontbreken in je gerechten. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het lichaam of je ze nou rauw eet of ze anderszins hebt bereid. Bovendien staan uien ook bekend om het feit dat ze antioxidanten bevatten en ontstekingsremmend werken en een goede nierfunctie bevorderen. Dit en meer zijn allemaal redenen waarom ze gegeten zouden moeten worden, tenminste zo lang je niet gek wordt van de smaak.

Er is echter een probleem met uien en dat is toch wel het bewaren ervan. Je zal zelf ook wel hebben gezien hoe, kort na aankoop, uien beginnen te rotten of te schimmelen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt is het sowieso goed om te weten dat je ze niet in de koelkast moet bewaren, maar juist op een droge en koele plaats zodat ze geen vocht gan absorberen en vasthouden.

Als je eenmaal hebt uitgezocht wat je moet doen om deze omstandigheden te creëren kan je gaan kijken naar de manieren waarop je ze langdurig kan gaan bewaren dat ze goed blijven. En die manieren, dat zijn er nogal wat en verschillen onderling ook best van elkaar. Maar er is een makkelijke manier die goed werkt en ook niet moeilijk is om te doen.

Advertisement

Probeer ze in potten te bewaren

Probeer ze in potten te bewaren

Curioctopus

Om ervoor te zorgen dat verse uien vers blijven adviseren we je enkele trucjes toe te passen die je daarbij kunnen helpen. Wist jij bijvoorbeeld al dat je ze in potten kon bewaren? Zoniet dan is het maar gauw tijd dat je daar meer over te weten komt.

Deze al oude truc van oma bestaat erin dat je begint met een lege en gesteriliseerde pot. Pak de uien die je wilt bewaren maak die goed schoon en stop ze dan in de pot. Let hierbij goed op een ding in het bijzonder:tussen de uien moet er geen ruimte zitten. Lucht die er namelijk tussenkruipt gaat waarschijnlijk niet helpen maar door ze krap naast elkaar te plaatsen blijven ze intact en vers. Wanneer je ze allemaal in de pot hebt gedaan sluit je die af en zet je hem op een droge en koele plaats, uit de buurt van warmtebronnen en direct zonlicht.

Wat zeg je ervan, is het 't proberen waard?

Advertisement