Vergeet dit belangrijke detail niet bij het kopen van vers vlees

Janine image
door Janine

21 Augustus 2023

Vergeet dit belangrijke detail niet bij het kopen van vers vlees
Advertisement

Een van de producten die in huis niet mag ontbreken is ongetwijfeld vlees, er zijn er velen die het kopen, maar niet precies weten hoe het bewaard moet worden. In feite moet je heel voorzichtig zijn, want onjuiste conservering kan het vlees schadelijk en oneetbaar maken, maar het kan vooral voor problemen zorgen voor iedereen die het binnenkrijgt. Daarom is het noodzakelijk om het op de best mogelijke manier te bewaren, maar wat zijn de details om op te letten?

Advertisement
Pexels

Pexels

Wanneer je rauw vlees koopt, wordt het essentieel om te weten hoe je het moet bewaren, omdat het kan bederven, oneetbaar wordt en je gezondheid ernstig kan schaden. Het is altijd aan te raden om het vlees goed te observeren en eraan te ruiken alvorens het te kopen en te koken.

Bij het kiezen van vlees moet je er vooral zeker van zijn dat het van goede kwaliteit is, ook het verkooppunt speelt een fundamentele rol. Bij het kopen moet je er zeker van zijn dat de verpakking geseald is. Een alternatief is om de slager te vragen om het in te pakken.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Een fundamenteel aspect is om het vlees niet te lang op kamertemperatuur te bewaren. In feite wordt het noodzakelijk om het, zodra je thuiskomt, onmiddellijk in de koelkast of vriezer in zakken speciaal voor de koelkast te doen.

Het is noodzakelijk om geen tijd te verspillen en het vlees onmiddellijk te koelen. Meng echter nooit rauw vlees met gekookt vlees, maar houd het ook gescheiden van ander voedsel. Want dan is de kans op bacteriële besmetting groter.

Juist om deze reden wordt het noodzakelijk om gesloten verpakkingen te gebruiken, als je geen huishoudfolie hebt, is het belangrijk om het vlees geïsoleerd te houden. Eenmaal goed verpakt is het altijd beter om het op het laagste punt van de koelkast te bewaren, waar de temperatuur kouder is en dus beter houdbaar.

Joditran/Wikimedia Commons

Joditran/Wikimedia Commons

Dus zelfs vlees heeft een datum waarop het beter is om het te eten. Wit vlees zoals kip of kalkoen moet binnen 48 uur geconsumeerd worden, rood vlees zoals rundvlees en varkensvlees binnen 4 dagen.

Grote stukken vlees kunnen tot een week bewaard worden.

Dit zijn indicaties die echter moeten worden bevestigd door het uiterlijk en de geur. Wanneer je daarentegen kiest voor invriezen, moet het vlees uit de originele verpakking worden gehaald en is het bij deze gelegenheid essentieel om de datum op het etiket te schrijven en de bewaartijden in de vriezer te respecteren, die variëren van 3 tot 12 maanden.

Wist je dat?

Advertisement