Waar moet het toiletpapier worden geplaatst? Het kan zijn dat het op de verkeerde plek in je badkamer staat

Janine image
door Janine

26 Augustus 2023

Waar moet het toiletpapier worden geplaatst? Het kan zijn dat het op de verkeerde plek in je badkamer staat
Advertisement

Het product dat bij mensen thuis niet mag ontbreken is ongetwijfeld toiletpapier. Dit laatste is namelijk het eerste wat je opmerkt als je een toilet binnengaat, je moet er altijd zeker van zijn dat het er is. Het is echter niet altijd gemakkelijk om het te vinden, omdat sommige mensen besluiten het in het volle zicht te plaatsen, maar anderen zich ervoor schamen, of gewoon uit esthetische overwegingen, en ervoor kiezen het te verbergen door het op minder zichtbare plaatsen te zetten. Er is echter een perfecte plek om het neer te zetten.

Advertisement
Pexels

Pexels

Het fundamentele aspect van waar het toiletpapier in het toilet moet worden geplaatst, is dat het niet te ver van het toilet verwijderd is, omdat het toegankelijk moet zijn zonder dat je hoeft op te staan. Juist vanwege de rol die het speelt, is er een specifiek punt waar het toiletpapier moet worden geplaatst. Uiteraard is het zo dicht mogelijk bij het toilet altijd bij de hand. Je hoeft hoogstens je arm te strekken en het te pakken.

Advertisement
Elya/Wikimedia Commons

Elya/Wikimedia Commons

De juiste plaats om het toiletpapier te plaatsen is meestal rechts van het toilet, op een hoogte tussen de 40 en 60 cm van de vloer. Vervolgens kun je uiteraard beslissen welke behuizing je gebruikt, er zijn er meerdere op de markt, zowel om aan de muur te hangen als om op de vloer te plaatsen. Vaak hangt de keuze voor deze objecten vooral af van de grootte van het toilet, indien deze te klein is zullen we kiezen voor een oplossing die minder ruimte in beslag neemt, hiervoor gaan we richting een wandgemonteerde rolhouder, die boven de vloer hangt en met schroeven wordt geïnstalleerd. Als je niet in de muur wilt boren, kun je kiezen voor zuignappen. Deze zijn alleen comfortabel als je een gladde muur hebt die de grip bevordert.

Wolfmann/Wikimedia Commons

Wolfmann/Wikimedia Commons

Een andere oplossing, die vooral wordt gebruikt door mensen met een grote badkamer, is die van de staande toiletpapierhouder, waarin de rol in het bovenste gedeelte wordt gestoken. Ongeacht het type dat je besluit te gebruiken, het enige categorische aspect is om het toiletpapier vlakbij het toilet te plaatsen.

Wist je wat de juiste plek was om hem te plaatsen?

Advertisement