Strakke schoenen, je hoeft ze niet te ruilen of weg te gooien: trucjes om ze zonder pijn te kunnen dragen

Janine image
door Janine

16 September 2023

Strakke schoenen, je hoeft ze niet te ruilen of weg te gooien: trucjes om ze zonder pijn te kunnen dragen
Advertisement

Schoenen zijn een van de belangrijkste en meest veelzijdige accessoires in onze garderobe. Naast het bieden van bescherming aan de voeten, die anders het risico lopen beschadigd te raken door voortdurend contact met de grond, spelen ze een fundamentele rol bij de kleding, omdat ze een uitdrukking zijn van het karakter van een individu.

Als je een paar schoenen draagt, lijken ze in eerste instantie misschien erg comfortabel, maar wanneer je erop gaat lopen kan het anders zijn. Binnen korte tijd realiseer je je misschien dat ze te krap zijn, maar tegen die tijd is het te laat. Het is niet nodig om ze terug te geven aan de winkel of weg te gooien; je kunt gewoon gebruik maken van eenvoudige methoden waarmee je ze kunt vergroten om ze comfortabeler te maken.

Advertisement

De schoenen dragen

De schoenen dragen

Pexels

Hoe vaak heb je je schoenenkast al geopend en precies die schoenen gezien die perfect bij je outfit passen? Bijna zonder na te denken pak je ze en trek je ze aan, maar juist op dit moment herinner je je de reden waarom je ze niet meer droeg: ze zitten te strak. Op dat punt besluit je van schoenen te wisselen, maar moet je misschien ook voor andere kleding kiezen. In plaats van ze weg te gooien, hoef je alleen maar een paar eenvoudige trucjes te gebruiken waarmee je strakke schoenen voldoende breder kunt maken om ze comfortabel te maken.

Als je schoenen draagt ​​die strak lijken, is het eerste nuttige advies om er “vrienden mee te worden”, dat wil zeggen, ze te dragen. Probeer er thuis mee te lopen. Een idee zou ook kunnen zijn om twee sokken te dragen, zodat de schoen iets wijder wordt. Hoe vaker je dit doet, hoe comfortabeler ze zullen zijn.

Advertisement

2 zeer eenvoudige remedies om in de praktijk te brengen

2 zeer eenvoudige remedies om in de praktijk te brengen

Ongemakkelijke schoenen zijn niet handig. Daarom is het noodzakelijk om in te grijpen om ervoor te zorgen dat ze geen pijn doen en dat de voet comfortabel is.

Gebruik voor de eerste remedie gewoon papier. Een heel intuïtieve methode: als je schoenen koopt, worden ze gevuld met proppen papier om ervoor te zorgen dat ze hun vorm behouden. Het enige wat je hoeft te doen is wat papier pakken, het verkreukelen, het in alcohol laten weken en het tot aan de teen in de schoen plaatsen. Laat het gewoon een nacht staan. Dankzij de verdampte alcohol begint de schoen uit te zetten.

How can I recycle this/Flickr

How can I recycle this/Flickr

Om de tweede truc in de praktijk te brengen heb je een ingrediënt nodig dat in ieders voorraadkast te vinden is, namelijk de aardappel. Deze truc is geschikt voor leren schoenen, terwijl het moeilijker is om deze toe te passen bij schoenen van andere stoffen. Het is rijk aan zetmeel en zorgt ervoor dat je de schoen vochtig kunt houden, waardoor het materiaal zachter wordt. Plaats eenvoudigweg een of twee geschilde aardappels, gewikkeld in een krant of een theedoek, en laat ze een nacht staan. De volgende dag zullen de schoenen iets hebben meegegeven, waardoor de voet misschien voldoende ruimte heeft gekregen.

Let op! Voor schoenen gemaakt van delicate materialen kun je het beste alle voorzorgsmaatregelen nemen om vlekken op de schoen te voorkomen.

Advertisement