Moet je eieren direct na aankoop wassen? Er is maar één antwoord

Janine image
door Janine

16 Juli 2023

Moet je eieren direct na aankoop wassen? Er is maar één antwoord
Advertisement

Een product dat veel wordt gebruikt in de verschillende keukens van de wereld is het ei, dit ingrediënt wordt veel gebruikt omdat het niet alleen rijk is aan eiwitten en ijzer, maar ook zeer veelzijdig is, zozeer zelfs dat het de onbetwiste koning van het Engels ontbijt is geworden. Ondanks dat het een zeer geliefd voedingsmiddel is, heeft het altijd voor veel verbijstering gezorgd, omdat het wordt beschouwd als een drager van bacteriën. In feite kunnen zich op de schil, in contact met de omgeving, ziektekiemen ontwikkelen, die vervolgens, zodra ze het huis binnenkomen, ook ander voedsel kunnen besmetten en ziekten kunnen veroorzaken, zoals salmonella.

Om deze redenen is een van de meest gestelde vragen bij het kopen van eieren of je ze na aankoop moet of kunt wassen. Laten we in detail kijken wat de beste keuze is.

via Cfsph Istate Edu

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Goede voeding vereist de aanwezigheid van eieren, omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen en essentieel zijn voor zowel zoete als hartige recepten, maar hoe weet je zeker dat deze geen bacteriën bevatten? Zelfs als de schaal er schoon uitziet, zijn er nog veel ziektekiemen op te vinden.

Als je ze mee naar huis neemt, nadat je ze op de boerderij of in de supermarkt hebt gekocht, wil je er zeker van zijn dat je door ze te bewaren of op te eten geen risico loopt om ziek te worden. Om deze reden is het eerste wat mensen soms doen, ze wassen en onmiddellijk onder stromend water houden, maar weten we zeker dat dit de juiste keuze is? Als het gaat om het bewaren van eieren, moet je altijd zeer voorzichtig zijn.

Advertisement
Pexels

Pexels

Bij de beslissing om ze wel of niet te wassen, is het altijd beter om dit te vermijden, omdat ze al eerder zijn schoongemaakt door de leveranciers. Als je ze onder stromend water wast voordat je ze opbergt, kan het risico op besmetting toenemen. Ze hebben een soort natuurlijke afweer, een beschermende film die verhindert dat schadelijke stoffen door de schaal dringen. Als je ze wast, verwijder je de schaal en kunnen bacteriën er gemakkelijk doorheen.

Om deze reden is het beter om ze niet aan te raken en ze te bewaren zoals ze zijn gekocht. Als je er zeker van wilt zijn dat ze van buiten schoon zijn, haal dan gewoon een doekje over de schaal.

Wist je dat je eieren beter niet kunt wassen?

Advertisement