Op sommige plaatsen wordt het afgeraden om 's avonds te vegen: de merkwaardige reden

Janine image
door Janine

15 Juli 2023

Op sommige plaatsen wordt het afgeraden om 's avonds te vegen: de merkwaardige reden
Advertisement

Wie heeft er thuis niet gene ouderwetse bezem, of misschien zelfs een elektrische en meer technologische versie? Dit object is een must in de kast van elk huis en wordt eruit gehaald als het tijd is om stof en vuil van de vloer te verwijderen. Op sommige plaatsen gelooft men echter dat je beter niet kunt vegen: het lijkt erop dat het sterk wordt afgeraden om het 's avonds te doen. Laten we eens kijken waarom.

via New Zeland Rabbit Club

Advertisement
Pexels

Pexels

Als huishoudelijke taken meestal overdag worden uitgevoerd, geldt ditt voor sommigen misschien niet: je hebt niet altijd tijd om overdag het huis schoon te maken dus moet je het 's avonds laat doen, net wanneer je zou moeten gaan slapen.

Vegen behoort, net als afwassen, tot de werkzaamheden die dagelijks plaatsvinden. Het lijkt echter beter te zijn om de bezem 's avonds niet te gebruiken.

Advertisement
Pexels

Pexels

Een schoon en opgeruimd huis is een algemene behoefte, daarom is het elke dag gebruiken van de bezem vrij essentieel om geen hoeken en vloeren vol stof, voedselresten of andere aan te treffen. Zoals gezegd, is het overdag misschien niet mogelijk en sommigen besluiten om het 's avonds te doen, gebruikmakend van de vrije tijd die beschikbaar is om voor het huis te zorgen.

Dit vormt geen probleem, op voorwaarde dat er geen overmatig lawaai wordt gemaakt en gemeenschappelijke indicaties worden gerespecteerd. Maar waarom zou er niet 's avonds moeten worden geveegd?

Pexels

Pexels

In sommige delen van de wereld verdient het de voorkeur om deze huishoudelijke activiteit overdag te doen om een ​​nogal merkwaardige reden die verband houdt met bijgeloof. ’s Avonds vegen zou namelijk ongeluk brengen en boze geesten aantrekken.

Deze overtuigingen zijn erg oud en komen uit landen zoals India, waar wordt aangenomen dat dit negativiteit in iemands leven bevordert, en uit West-Afrika, waar het gebruik van de bezem 's avonds dierbaren zou verdrijven die er niet meer zijn.

In ieder geval zijn de redenen niet beperkt tot bijgeloof, maar variëren ze tot gezondheidsgerelateerde kwesties. Laten we daarom de meer praktische redenen bekijken, die verder gaan dan wat algemeen wordt aangenomen.

Pexels

Pexels

Naast het maken van lawaai en het risico de buren te storen, verslechtert volgens mensen met astma of allergieën, vegen tegen de avonduren en met name degenen die bijna slapen, de kwaliteit van de rust. Dit komt omdat er door de werking van de bezem stof in de lucht komt, wat erg vervelend kan zijn.

Of je nu bijgelovig bent of niet, misschien beperk jij ook liever je schoonmaakbeurt in de avond door dit overdag te doen.

Hoe laat gebruik jij de bezem meestal?

Advertisement